Diabetikus túrós joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A foltokhoz
-
2g margarin15 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4 kcal
-
3 kcal
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
21 kcal
-
4g margarin30 kcal
A krémhez
-
75g joghurt46 kcal
-
21g sovány túró20 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
13g víz0 kcal
-
7 kcal
A tetejére
-
25g piros ribizli14 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
243
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A foltokhoz
-
25g margarin179 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50 kcal
-
34 kcal
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
125g édesítőszer0 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
249 kcal
-
50g margarin359 kcal
A krémhez
-
900g joghurt549 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
150g víz0 kcal
-
89 kcal
A tetejére
-
300g piros ribizli165 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2918
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A foltokhoz
-
1.1g margarin8 kcal
-
1.1g édesítőszer0 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
2 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A tésztához
-
7g tojás9 kcal
-
5.3g édesítőszer0 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
-
10 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
A krémhez
-
37.9g joghurt23 kcal
-
10.5g sovány túró10 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
3.4g cukormentes lekvár4 kcal
A tetejére
-
12.6g piros ribizli7 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
123
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
243
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.2 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5322 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1586 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 2253 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1363.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 1129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1317 micro
Összesen
2918
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A foltokhoz
-
2.5 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
A tésztához
A krémhez
-
25 dkg sovány túró
-
30 g zselatin
-
1.5 dl víz
-
4 ek cukormentes lekvár
A tetejére
Elkészítés
A foltokhoz
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy sütőpapírt, és kibéleljük vele a gáztepsit. (Az enyém 40y40-es.)
- Szobahőmérsékleten olvasszuk ki a ribizlit, levét fogjuk fel.
- Egy kapcsos tortaformát is kibélelünk sütőpapírral (hogy ne mozduljon el a papír, kenjük meg itt-ott pici margarinnal.), félretesszük.
- A folthoz valókat kikeverjük, és kenőkéssel vagy kanál hátuljával a gáztepsire terített papírt foltokban megkenjük vele, amolyan bocimintásra. Ha nyomózsákba tesszük, akkor bármilyen mintát megrajzolhatunk vele.
- Amíg elkészítjük a tésztát, tegyük hideg helyre a foltozott papíros tepsit.
- A tésztához a lisztet és a darált diót vagy mandulát összekeverjük, a margarint megolvasztjuk.
- A tojásokat a glukononnal 4-5 percig keverjük a robotgép legmagasabb fokozatával. Belecsurgatjuk a margarint, majd fakanállal csomómentesre elkeverjük benne a liszt-mandula keverékét.
- A foltokra öntjük, vékony tésztát fogunk kapni, szépen óvatosan elkenjük úgy, hogy ne maszatoljuk el a foltokat.
- Készre sütjük.
- Liszttel picit meghintett sütőpapírra borítjuk, és lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült. Hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, a tortaformát kibéleljük vele úgy, hogy a foltok a karima oldalán kifelé nézzenek.
- Nem sok leeső rész lesz, igyekezzünk okosan-ügyesen kalkulálni a tésztával. Ha megvan, akkor vékonyan megkenjük a diabetikus lekvárral az alját és az oldalát is.
- A zselatint feloldjuk a vízben, hagyjuk pár percig duzzadni, majd forrásig melegítjük. Hagyjuk hűlni.
- A joghurtokat, a túrót és az édesítőszert kikeverjük, belecsurgatjuk a ribizli levét, és a szobahűmérsékletű zselatint is elkeverjük benne.
- A tésztával kibélelt formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedésig.
- Ekkor a piros zselét elkészítjük a leírás szerint, hagyjuk hűlni.
- A ribizlit elosztjuk szépen a torta tetején, leöntjük a zselével, és visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát ott tartjuk.
- Ha a tészta széle magasabb a zselénél, akkor nyugodtan vágjuk körbe, hogy egyforma magas legyen a zselével, ne lógjon túl rajta.
- Másnap a csatos karimát óvatosan leemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk a torta oldaláról, és az alján lévő sütőpapír segítségével szép tálra áthúzzuk a tortaforma aljáról.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26557
- Feltöltés dátuma: 2011. április 18.
Ajánló
A glukonon használata egyszerű, egy az egyben helyettesíthető vele a cukor, nem kell számolgatni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kolléganőm sajnos cukorbeteg, nagyon kevés édességet eszik. De milyen a szülinap torta nélkül? Mindenkinek nagyon ízlett, pikk-pakk elfogyott. És mutatós is a foltocskákkal az oldalán.