r
Nosalty Logó

Diabetikus túrós joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus túrós joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5322 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A foltokhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy sütőpapírt, és kibéleljük vele a gáztepsit. (Az enyém 40y40-es.)
  2. Szobahőmérsékleten olvasszuk ki a ribizlit, levét fogjuk fel.
  3. Egy kapcsos tortaformát is kibélelünk sütőpapírral (hogy ne mozduljon el a papír, kenjük meg itt-ott pici margarinnal.), félretesszük.
  4. A folthoz valókat kikeverjük, és kenőkéssel vagy kanál hátuljával a gáztepsire terített papírt foltokban megkenjük vele, amolyan bocimintásra. Ha nyomózsákba tesszük, akkor bármilyen mintát megrajzolhatunk vele.
  5. Amíg elkészítjük a tésztát, tegyük hideg helyre a foltozott papíros tepsit.
  6. A tésztához a lisztet és a darált diót vagy mandulát összekeverjük, a margarint megolvasztjuk.
  7. A tojásokat a glukononnal 4-5 percig keverjük a robotgép legmagasabb fokozatával. Belecsurgatjuk a margarint, majd fakanállal csomómentesre elkeverjük benne a liszt-mandula keverékét.
  8. A foltokra öntjük, vékony tésztát fogunk kapni, szépen óvatosan elkenjük úgy, hogy ne maszatoljuk el a foltokat.
  9. Készre sütjük.
  10. Liszttel picit meghintett sütőpapírra borítjuk, és lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült. Hagyjuk kihűlni.
  11. Ha kihűlt, a tortaformát kibéleljük vele úgy, hogy a foltok a karima oldalán kifelé nézzenek.
  12. Nem sok leeső rész lesz, igyekezzünk okosan-ügyesen kalkulálni a tésztával. Ha megvan, akkor vékonyan megkenjük a diabetikus lekvárral az alját és az oldalát is.
  13. A zselatint feloldjuk a vízben, hagyjuk pár percig duzzadni, majd forrásig melegítjük. Hagyjuk hűlni.
  14. A joghurtokat, a túrót és az édesítőszert kikeverjük, belecsurgatjuk a ribizli levét, és a szobahűmérsékletű zselatint is elkeverjük benne.
  15. A tésztával kibélelt formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedésig.
  16. Ekkor a piros zselét elkészítjük a leírás szerint, hagyjuk hűlni.
  17. A ribizlit elosztjuk szépen a torta tetején, leöntjük a zselével, és visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát ott tartjuk.
  18. Ha a tészta széle magasabb a zselénél, akkor nyugodtan vágjuk körbe, hogy egyforma magas legyen a zselével, ne lógjon túl rajta.
  19. Másnap a csatos karimát óvatosan leemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk a torta oldaláról, és az alján lévő sütőpapír segítségével szép tálra áthúzzuk a tortaforma aljáról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26557
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

A glukonon használata egyszerű, egy az egyben helyettesíthető vele a cukor, nem kell számolgatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőm sajnos cukorbeteg, nagyon kevés édességet eszik. De milyen a szülinap torta nélkül? Mindenkinek nagyon ízlett, pikk-pakk elfogyott. És mutatós is a foltocskákkal az oldalán.

Hozzávalók

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...