r
Nosalty Logó

Darázsfészek Olgi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgi1213
Darázsfészek Olgi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    318.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    1352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 6078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, 7 tojásárgájával, sóval, kis tejben áztatott élesztővel, 3 dkg porcukorral, kb. 2,5 dl tejjel tésztát gyúrunk.
  2. Jól kidolgozzuk, és fél óráig meleg helyen pihentetjük.
  3. Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet.
  4. 20 dkg vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral és a darált mandulával vagy dióval.
  5. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük egészében a masszával.
  6. Feltekerjük, és vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagságura szeleteljük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán, és megkelesztjük.
  8. Amikor félig megsült, az enyhén cukros tejjel meglocsoljuk, és tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x33x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16205
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darázsfészek Olgi konyhájából
Olgi1213 49 recept

Az egyik barátnőmnél voltam, és előtte kinyitva  egy nagyon régi szakácskönyvet láttam (1958). Belelapoztam, és ezt a receptet találtam. Nekivágtam, és megsütöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...