r
Nosalty Logó

Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

684
Kalória
8.2g
Fehérje
52.6g
Szénhidrátok
49.7g
Zsír
54.1g
Víz
151.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
45.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 8199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    359 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6194.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1039 mg
  • Foszfor
    2593 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2921 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 8199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tortalap készítése:
  2. A csokoládét addig olvasztjuk, míg 3/4 része folyós nem lesz, majd kevergetni kezdjük, míg a maradék is megolvad.
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni 2 ek cukorral, majd a sebesség növelésével fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, vanília esszenciát.
  4. A csokoládéval elkeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját.
  5. A felvert fehérjének először csak a felét adjuk a csokoládéhoz, simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérje másik felét is, és egyenletesre összedolgozzuk.
  6. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, "vízfürdőben" sütjük, ami azt jelenti, hogy a tortaforma alját 2 réteg alufóliával becsomagoljuk, hogy a víz ne szivárogahsson be, majd egy magasabb falú tepsibe helyezzük, s 2 ujjnyi vizet öntünk hozzá.
  7. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, s egy órára a hűtőbe tesszük.
  8. A csokoládé réteg készítése:
  9. A felkockázott csokoládét egy tálba helyezzük, majd 1 dl tejszínt felforralunk, ráöntjük a csokira, s addig kavarjuk, míg az el nem olvad.
  10. A maradék tejszínt kemény habbá verjük
  11. A zselatint feloldjuk a vízben, felmelegítjük, s mikor egyenletes, folyós állagú, elkeverjük a csokival.
  12. Ehhez a felvert tejszínt ismét 2 részletben adjuk hozzá, egyenletesre összedolgozzuk.
  13. A fehér csokoládé réteg készítése:
  14. Megismételjük a csokoládé réteg lépéseit a fehér csokival.
  15. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük a tálalás előtt. Mielőtt a tortaformát szétszedjük, a torta széle mentén egy kést körbefuttatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A férjem születésnapjára készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!