Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortalaphoz
-
18g tojás23 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
27g csokoládé146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g cukor23 kcal
A csokoládés réteghez
-
27g csokoládé146 kcal
-
29g habtejszín85 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
1g víz0 kcal
A fehér csokis réteghez
-
21g fehér csokoládé112 kcal
-
29g habtejszín85 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
320g csokoládé1747 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
70g cukor271 kcal
A csokoládés réteghez
-
320g csokoládé1747 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
7g zselatin24 kcal
-
16g víz0 kcal
A fehér csokis réteghez
-
250g fehér csokoládé1348 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
7g zselatin24 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
8199
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortalaphoz
-
10.9g tojás14 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
15.8g csokoládé86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
A csokoládés réteghez
-
15.8g csokoládé86 kcal
-
17.3g habtejszín50 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
A fehér csokis réteghez
-
12.3g fehér csokoládé67 kcal
-
17.3g habtejszín50 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 596.3 g
-
Telített zsírsav 359 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6194.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 1039 mg
-
Foszfor 2593 mg
-
Nátrium 904 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.7 g
-
Cukor 545 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 649.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2982 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 320 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 2921 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1172 micro
Összesen
8199
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
32 dkg csokoládé
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
7 ek cukor
A csokoládés réteghez
-
32 dkg csokoládé
-
3.5 dl habtejszín
-
7 g zselatin
-
2 ek víz
A fehér csokis réteghez
-
25 dkg fehér csokoládé
-
3.5 dl habtejszín
-
7 g zselatin
-
2 ek víz
Elkészítés
A tortalaphoz
- A tortalap készítése:
- A csokoládét addig olvasztjuk, míg 3/4 része folyós nem lesz, majd kevergetni kezdjük, míg a maradék is megolvad.
- A tojásfehérjéket elkezdjük felverni 2 ek cukorral, majd a sebesség növelésével fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, vanília esszenciát.
- A csokoládéval elkeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját.
- A felvert fehérjének először csak a felét adjuk a csokoládéhoz, simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérje másik felét is, és egyenletesre összedolgozzuk.
- Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, "vízfürdőben" sütjük, ami azt jelenti, hogy a tortaforma alját 2 réteg alufóliával becsomagoljuk, hogy a víz ne szivárogahsson be, majd egy magasabb falú tepsibe helyezzük, s 2 ujjnyi vizet öntünk hozzá.
- Miután megsült, hagyjuk kihűlni, s egy órára a hűtőbe tesszük.
- A csokoládé réteg készítése:
- A felkockázott csokoládét egy tálba helyezzük, majd 1 dl tejszínt felforralunk, ráöntjük a csokira, s addig kavarjuk, míg az el nem olvad.
- A maradék tejszínt kemény habbá verjük
- A zselatint feloldjuk a vízben, felmelegítjük, s mikor egyenletes, folyós állagú, elkeverjük a csokival.
- Ehhez a felvert tejszínt ismét 2 részletben adjuk hozzá, egyenletesre összedolgozzuk.
- A fehér csokoládé réteg készítése:
- Megismételjük a csokoládé réteg lépéseit a fehér csokival.
- Legalább 5 órára hűtőbe tesszük a tálalás előtt. Mielőtt a tortaformát szétszedjük, a torta széle mentén egy kést körbefuttatunk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 27 perc
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 36028
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Ajánló
Vékony szeleteket vágjunk. Szeletelésnél minden vágás között megtisztítjuk a kést.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem születésnapjára készült.