r
Nosalty Logó

Csokitorta 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 14.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 855 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 855 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    413 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2851 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 5132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

  1. A piskótához a kakaót összekeverjük a liszttel.
  2. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig verjük. Az utolsó pár percben hozzáöntjük a citromlevet vagy ecetet.
  3. Hozzászitáljuk a kakaós lisztet, az olajat, és kanállal óvatosan elkeverjük.
  4. Beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk a szélek felé úgy, hogy homorú formát kapjunk. 1-2 cm különbséggel.
  5. Megsütjük előmelegített sütőben.
  6. Ha kész, késsel körbevágjuk, és kiborítjuk. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és visszafordítjuk.
  7. Háromfelé vágjuk.
  8. A krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
  9. Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
  10. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. Simára keverjük, és jól lehűtjük. Ha lehűlt, jó habosra keverjük.
  11. Végül hozzáadjuk a 2 dl habbá vert tejszínt, és összekeverjük.
  12. Megtöltjük a lapokat. A csokit lassú tűzön a napraforgó olajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
  13. Tetszés szerint dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28148
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Holland kakaópor. A Sparban nagyon olcsón lehet kapni saját márkást. Használjatok vajat margarin helyett!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szülinapjára készítettem. Torta csak csokis lehet nálunk. Ez egy új piskótarecept, most sütöttem először. Itt találtam. Ezért nagyon féltem, hogy pont most nem fog sikerülni. Nem kell hozzá sütőpor. Hát eléggé aggódtam miatta. Hat tojásból sütöttem. A krém a jó öreg párizsi krém, még a Planétásból. Nagyon tömény, ezért tettem hozzá még tejszínhabot. A máz is nagyon egyszerű és elronthatatlan. A tetejét Dr. Oetker dekortollal készítettem. Még soha nem használtam, de most már örökös tag lesz a konyhámban.

Hozzávalók

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...