Csokis kalács ahogy Dóra süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
125g tej70 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Összesen
1441
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
5763
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
51.4g finomliszt187 kcal
-
2.6g élesztő3 kcal
-
25.7g tej14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
A töltelékhez
Összesen
297
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
1441
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.4 g
Zsír
-
Összesen 159.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6642.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 1748 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 2851 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 916.9 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 249.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 1142 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1299 micro
Összesen
5763
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
5 dl tej
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg porcukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
10 dkg margarin
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
4 teáskanál porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval.
- A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az olajjal hozzáadjuk.
- Bedagasztjuk a tésztát, cipókra osztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk.
- Míg kel, megforrósítjuk a margarint, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot.
- Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtunk egy-egy cipót, és a kész töltelékkel vékonyan megkenjük, majd feltekerjük.
- 2-2 elkészített rudat összefonunk, és bélelt sütőlemezre helyezzük, felvert tojással lekenjük.
- Összesen 3 kalácsot készítünk. Ha ezt sokalljuk, akkor két rudat ujjnyi csíkokra vághatunk, és úgy sütjük meg,
- Sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, picit hagyjuk hűlni a kifolyt töltelék miatt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7384
- Feltöltés dátuma: 2011. október 07.
Ajánló
Ünnepre, hétköznapra, reggelire, vacsorára, kiadós levesek után...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nálunk nem múlhat el ünnep úgy, hogy ne sütnék kalácsot. Most viszont egy átlagos hétköznapot varázsoltunk ünneppé segítségével. Másnap reggel is nagyon finom kávéval, kakaóval. Az eredeti recept Tóthné Pánya Marianna Házi sütemények című kötetéből származik, bár valamelyest átalakítottam a saját szám íze szerint. Jó étvágyat! :)