r
Nosalty Logó

Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csikemellhez

A sütéshez

Összesen 669 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csikemellhez

A sütéshez

Összesen 2668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csikemellhez

A sütéshez

Összesen 255 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 669 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2668 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A csikemellhez

A sütéshez

Elkészítés

A csikemellhez

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlésszerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot isszórtamrá, nagyon ízletesséés kicsit pikánssá tette.)
  2. A panírhoz a kukoricalisztet a tojással, a magkeverékkel, a reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
  3. Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
  5. Mikor szép barna a bundája, szalvétára téve leitatjuk róla az olajat, és tálajuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51616
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

A kukoricalisztet fel szoktam cserélni sárgaborsóliszttel, azzal talán még ízletesebb is, viszont akkor az elkészített bundát legalább fél óráig pihentetni kell, mert a sárgaborsóliszt több vizet vesz fel, ezért, hogy a panír ne legyen "lisztízű", a pihentetés után még hígítani kell egy kevés vízzel. Köretként én "piros" köretet tálaltam a diéta miatt, de bármilyen szokásos körettel tálalható, hiszen valójában "rántott hús".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 90 napos diéta alatt nem könnyű minden napra változatos és finom ételeket készíteni, ezért folyamatosan ötletelni kell. Egyik ilyen "ötletrohamomban" találtam ki ezt a receptet, ami nagyon laktató, és simán belefér a fehérjenapba még a kukoricaliszt ellenére is.

Hozzávalók

A csikemellhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...