Csirkemájas krém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
134
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
535
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 1153 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
134
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2043.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 1457 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 148 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 787 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 4611 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
535
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1975 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 1968 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 23 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májakat megtisztítjuk, nem forró olívaolajba tesszük, a fél vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt megsütjük. Nem kell túl sokáig pirítani, ne legyen túl kemény a máj. Ha beleszúrunk villával, és nem folyik sötét lé belőle, az azt jelenti, már átsült.
- Közben apróra vágjuk a másik fél hagymát, majd a sült májjal együtt, miután sóztuk, fűszereztük, botmixerrel pépesítjük.
- A vajjal vagy margarinnal összekeverjük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14217
- Feltöltés dátuma: 2013. június 21.
Ajánló
Reggelire, uzsonnára, buliba ajánlom, de szendvicshez is kiváló. Magos, teljes kiőrlésű kenyér, paprika, paradicsom, uborka passzol hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Ugyanilyen metódussal készülhet halkrém, de sült vagy párolt zöldségekből is kreálhatunk kencéket főtt tojással, joghurttal, tejföllel dúsítva.