adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
2067
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 179.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1653.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2067
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
540
kcal
Elkészítés
- Elkészítjük a kenyérkockát: egyszerűen vágjunk kockára fehér kenyeret, talán a legjobb a friss baguett.Vágjunk egészen nagy darabokat, akkor igazán finom. Tegyük őket egyesével, nem egymásra dobálva, egy vékonyan kikent tepsibe, és 150 fokon néha átforgatva őket, pirítsuk világos aranybarnára.
- Közben fogjunk kb.egy fél fej fokhagymát, pucoljuk meg a gerezdjeit (4-6db)és2-2,5 dl olívaolajban lassú tűzön kb. 15 perc alatt"izzasszuk" ki. Tegyük félre hűlni.Ha már nem túl forró, szűrjükle az olajat.
- Vegyünk egy serpenyőt, ebbe tegyünk ebből az olajból1 dl-t, közepesen forrósítsuk fel, majd tegyükbele, és ebben forgassuk a kenyérkockákat, amíg közepesen aranybarnára nem sülnek. Közben adagoljunk a maradék olajból, mert a kenyérkockák felveszik, de lehet, hogy nem kell majd összes, erre figyeljünk. Ha kész, szedjük ki papírtörlőre, és hagyjuk 20 percig száradni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 84818
- Feltöltés dátuma: 2010. január 30.
Ajánló
pH besorolás: közepesen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
P.
171 recept
A Cézár saláta kézi készítésű croutonja, de fogyasztható más salátákkal, levesekkel is.