r
Nosalty Logó

Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

533
Kalória
33g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
220g
Víz
177.3g
Koleszterin
693.4mg
Rost
3.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    559 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    880 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2235 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A halat kb. 8 szeletbe vágjuk, sóval, borssal, halfűszerrel bedörzsöljük, a citrom levével meglocsoljuk, és egy csipet kaporral megszórjuk. 1-2 órára letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A lilahagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát vékony karikákra, a gombát csinos kis cikkekre vágjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc). Csipet sót és borsot adunk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. 1 deci vizet öntünk rá, és 2-3 percig főzzük.
  3. Közben hozzáadjuk a tengergyümölcseit, és kb. 2 perc alatt összerottyantjuk . A tejszínnel simára keverjük a lisztet vagy étkezési keményítőt, és hozzáöntjük a raguhoz. Kb. 1 percig kevergetve főzzük, ezalatt a leve mártás sűrűségű lesz.
  4. Serpenyőben a vaj másik felét kissé felforrósítjuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne a halszeleteket. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a raguval körülöntjük.
  5. Párolt rizs illik hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Igazán csak a tengeri halakat szeretjük, az édesvízieket nem nagyon (pedig a férjem nagy ho-ho-ho horgász). Megpróbálom mindig a maximumot kihozni ebből a húsféléből is. Elkészíthető más tengeri halfiléből is (kivéve pangasius - az nagyon nem jó), nem fontos lazacból... én az "egyszer élünk" után szabadon, most lazacból csináltam... nem bántam meg! A recept forrása egy régebbi Príma Konyha Magazin szám.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!