r
Nosalty Logó

Citromfüves-mascarponés panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Citromfüves-mascarponés panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Panna cotta

Szilvamártás

296
Kalória
5.3g
Fehérje
33.5g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
68g
Víz
-
Koleszterin
1.1g
Rost
32.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 2066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Panna cotta

Szilvamártás

Összesen 160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 2066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Panna cotta

  1. A zselatin lapokat 4 ek tejbe tesszük, és 10 percig áztatjuk.
  2. Egy lábasba beleöntjük a maradék tejet, beletesszük a mascarponét, cukrot, vaníliarudat, és közepes lángon kevergetve elkezdjük felmelegíteni. Ha felforrt félrehúzzuk, ésavaníliarudat kivesszük belőle. Ezután fogjuk a beáztatott zselatint, és beletesszük a mascarponés tejbe, jól elkeverjük.
  3. A citromfű leveleket megmossuk, apróra aprítjuk, belekeverjük a krémbe. Ezután panna cotta formába vagypohárba öntjük, hűtőbe tesszük 3-4órára.
  4. Ha már jól kihűltek a panna cották, elkezdhetjük csinálni a szilvamártást. A szilvákat megmossuk, magjukat kiszedjük. Fogunk egy lábast, és beletesszük a szilvát, mézet,fahéjrudat, a narancs héját, a balzsamecetet, és 10 perc alatt erős lángon, kevergetve összefőzzük. Ha felforrt, még 5-8 percig főzzük, nem kell szétfőnie a szilvának.
  5. Ezután a panna cotta formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk, és a még langyos, fűszeres szilvamártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Citromfüves-mascarpones panna cotta fűszeres szilvával. Sohasem adtam még egyik receptemnek sem ilyen hosszú nevet. Szándékosan! Mert mindig szeretem, ha valami röviden, de tömören megmutatja, és leírja az étel lényegét. Na de most nagy bajban voltam, mert nem volt olyan jellemzője a receptnek, amit nyugodt szívvel ki tudtam volna hagyni anélkül, hogy bárkinek bántódása essék. Tehát maradt (majdnem) minden.  Ez az étel mennyei, de komolyan! Én ezt mindenkinek kötelezővé tenném egyszer egy héten vagy inkább egyszer egy nap vagy inkább óránként egyet...! Na de a viccet félretéve, tényleg próbáljátok ki. Ez nem az a megszokott tejszínes panna cotta, hanem valami más, valami különleges, de mégis pofonegyszerű. Bátran kezdjen neki egy kezdő szakács is, mert nem lehet elrontani. A szilvamártást pedig mindig langyosan tálaljuk mellé, annyira csodálatos ez a hideg-meleg párosítás. Lassan éjfélt üt az óra, amikor ezeket a sorokat írom, de kedvem lenne most azonnal nekilátni, hogy a hétfő reggelt már ezzel kezdjem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!