Bugatsa
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
A krémhez
A tálaláshoz
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 6.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 1254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.7 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 13 micro
- 9% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Bekapcsoljuk a sütőt.
A krémhez
- Feltesszük a tejet a cukorral főni, mikor felforrt, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, besűrítjük.
- Ha kész a krém, félrehúzzuk, beletesszük a vaníliát meg a vajat, kicsit hűlni hagyjuk.
- Rásimítjuk a leveles tésztára krémet, majd a másik tésztalappal befedjük, mehet a sütőbe.
A tálaláshoz
- A sütőből kiszedve, porcukorral és fahéjjal megszórva, langyosan kínáljuk.
A tepsi kikenéséhez
- Amíg előmelegszik a sütő, a tepsi alját egy kis vajjal megkenjük, a leveles tészta felét alulra fektetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 1134
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 86762
- Feltöltés dátuma: 2012. május 27.
Ajánló
Van réteslapos verzió is, ahogy a Galaktobureko-nál, hat-hat lapot egyenként megvajazva és a közepébe a krém, de a leveles tészta finom ropogós...kinek, hogy könnyebb... Abszolute frape sketo! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A Galaktobureko mellett a másik nagy görög klasszikus... Észak-Görögország, Makedonia, Theszaloniki... aki ott járt, biztosan evett már, nagyon komoly hagyománya van, a Bugatsa cukrászdák (ta bugatsadika) egymást érik, elkészíteni nem egyszerű... A cukrászmesterek az igazi rétestésztát maguk előtt húzva-pörgetve nyújtják asztalnyira, a közepére teszik a tölteléket négyszög alakban, és a rétestésztát borítékként ráhajtják, így lesz egy tepsirevaló. Többféle tölteléke lehet, húsos, sajtos-fetás, de ez a krémes fajta a legnépszerűbbek közé tartozik. Házilag nagyon könnyen, gyorsan el lehet készíteni és szuperolcsó...