r
Nosalty Logó

Bugatsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli(E)va
Bugatsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt.

A krémhez

  1. Feltesszük a tejet a cukorral főni, mikor felforrt, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, besűrítjük.
  2. Ha kész a krém, félrehúzzuk, beletesszük a vaníliát meg a vajat, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Rásimítjuk a leveles tésztára krémet, majd a másik tésztalappal befedjük, mehet a sütőbe.

A tálaláshoz

  1. A sütőből kiszedve, porcukorral és fahéjjal megszórva, langyosan kínáljuk.

A tepsi kikenéséhez

  1. Amíg előmelegszik a sütő, a tepsi alját egy kis vajjal megkenjük, a leveles tészta felét alulra fektetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 86762
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Van réteslapos verzió is, ahogy a Galaktobureko-nál, hat-hat lapot egyenként megvajazva és a közepébe a krém, de a leveles tészta finom ropogós...kinek, hogy könnyebb... Abszolute frape sketo! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A Galaktobureko mellett a másik nagy görög klasszikus... Észak-Görögország, Makedonia, Theszaloniki... aki ott járt, biztosan evett már, nagyon komoly hagyománya van, a Bugatsa cukrászdák (ta bugatsadika) egymást érik, elkészíteni nem egyszerű... A cukrászmesterek az igazi rétestésztát maguk előtt húzva-pörgetve nyújtják asztalnyira, a közepére teszik a tölteléket négyszög alakban, és a rétestésztát borítékként ráhajtják, így lesz egy tepsirevaló. Többféle tölteléke lehet, húsos, sajtos-fetás, de ez a krémes fajta a legnépszerűbbek közé tartozik. Házilag nagyon könnyen, gyorsan el lehet készíteni és szuperolcsó...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...