Bostoni krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótalaphoz
-
17g vaj120 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
19g tej11 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A tetejére
-
7g csokoládé39 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
584
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótalaphoz
-
200g vaj1434 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
225g tej126 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
A tetejére
-
85g csokoládé464 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
6994
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótalaphoz
-
8.9g vaj64 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
10g tej6 kcal
A krémhez
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
A tetejére
-
3.8g csokoládé21 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
2.2g habtejszín6 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
311
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
584
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.7 g
Zsír
-
Összesen 364.6 g
-
Telített zsírsav 214 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6029.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2406 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.8 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 573.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3093 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 358 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 3044 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1814 micro
Összesen
6994
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
450 g finomliszt
-
4 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
225 ml tej
A krémhez
-
75 g cukor
-
1 csipet só
-
0.8 evőkanál finomliszt
-
5 ml rumaroma
A tetejére
-
30 g vaj
-
50 ml habtejszín
-
45 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A piskótalaphoz
- Piskótalap:
- Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
- Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
- Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
- Fehér krém a közepébe:
- A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
- Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
- Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
- Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
- Csokimáz a tetejére:
- A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
- Amíg a piskoták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
- Összeállítás:
- Mindkét piskótát vágjuk ketté, négy szintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
- Megtöltjuk a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 27676
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az ötletet egy sütni nagyon-nagyon jól tudó kedves ismerősöm adta, aki azért nem süti meg soha a Bostoni krémtortát, mert számára "túl egyszerű", nem jelent nagy kihívást, viszont tudja, hogy hihetetlenül finom. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvéből néztem ki, de átalakítottam egy kicsit a receptet az első elkészítes után. Amerikai módra a receptben rengeteg cukor volt, az túlzás. A krém kontra tészta arányt is átírtam, mert ha követjük a könyvben megadott arányokat, egy fulladozós tortát kapunk, minimális krémmel. A recept egy 24-26 cm-es kör alakú tortára szól