r
Nosalty Logó

Bostoni krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bostoni krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 6994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    364.6 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3044 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 6994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótalap:
  2. Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
  3. Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
  4. Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
  5. Fehér krém a közepébe:
  6. A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
  7. Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
  8. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  9. Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
  10. Csokimáz a tetejére:
  11. A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
  12. Amíg a piskoták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
  13. Összeállítás:
  14. Mindkét piskótát vágjuk ketté, négy szintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
  15. Megtöltjuk a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27676
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet egy sütni nagyon-nagyon jól tudó kedves ismerősöm adta, aki azért nem süti meg soha a Bostoni krémtortát, mert számára "túl egyszerű", nem jelent nagy kihívást, viszont tudja, hogy hihetetlenül finom. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvéből néztem ki, de átalakítottam egy kicsit a receptet az első elkészítes után. Amerikai módra a receptben rengeteg cukor volt, az túlzás. A krém kontra tészta arányt is átírtam, mert ha követjük a könyvben megadott arányokat, egy fulladozós tortát kapunk, minimális krémmel. A recept egy 24-26 cm-es kör alakú tortára szól

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...