r
Nosalty Logó

Borsós tokány

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
MsPetra
Borsós tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elősütéshez

A főzéshez

Összesen 472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elősütéshez

A főzéshez

Összesen 2825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elősütéshez

A főzéshez

Összesen 190 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    9942 micro
Összesen 2825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1947 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Az elősütéshez

A főzéshez

Elkészítés

Az elősütéshez

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon.
  2. Az olajat, amibensütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünkbele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuka 4 gerezd fokhagymát és további fél percig.
  3. Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz),2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet illetve a zöldborsót a levével együtt, elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.
  4. Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna, érdemes fedőt használni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 549
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 153726
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Ajánló

Rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MsPetra 2 recept

Ezt az ételt édesanyámtól tanultam meg. Sokszor főzök ilyet, mindenki szereti, gyerekek és felnőttek egyaránt.

Hozzávalók

Az elősütéshez

A főzéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...