r
Nosalty Logó

Borított barackos joghurtkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Borított barackos joghurtkrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. 2 darab fél barackot pürésítünk. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a barackpüréhez kavarjuk. 4 csészét (kb. 220 ml űrtartalom) hideg vízzel kiöblítünk, elosztjuk bele a barackpürét, és hidegre tesszük.
  2. A maradék 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromlével, vaníliás cukorral és cukorral. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, a joghurtkrémhez keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
  3. A maradék barackot apró kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A barackkockákat a zselésedő joghurthoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. A krémet elosztjuk a 4 előkészített csészébe, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  4. A csészéket rövid ideig forró vízbe mártjuk, majd a desszertet tányérokra borítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4064
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kockákra vágott barackkal keverhetünk a krémhez kb. 50 g csokoládéreszeléket is. Barack idényben elkészíthetjük 3 darab friss barackkal is, amelyeket forró vízzel leforrázunk, meghántunk és kimagozunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...