Borított barackos joghurtkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2g lapzselatin7 kcal
-
75g barackkonzerv54 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
277
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8g lapzselatin28 kcal
-
300g barackkonzerv216 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
1105
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1.1g lapzselatin4 kcal
-
40.1g barackkonzerv29 kcal
-
26.7g joghurt16 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
26.7g habtejszín78 kcal
Összesen
148
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 136.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
277
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 705 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1129 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1105
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
200 g joghurt
-
2 tk citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukor
-
200 g habtejszín
Elkészítés
- Az 1 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. 2 darab fél barackot pürésítünk. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a barackpüréhez kavarjuk. 4 csészét (kb. 220 ml űrtartalom) hideg vízzel kiöblítünk, elosztjuk bele a barackpürét, és hidegre tesszük.
- A maradék 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromlével, vaníliás cukorral és cukorral. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, a joghurtkrémhez keverjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
- A maradék barackot apró kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A barackkockákat a zselésedő joghurthoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. A krémet elosztjuk a 4 előkészített csészébe, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
- A csészéket rövid ideig forró vízbe mártjuk, majd a desszertet tányérokra borítjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4064
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kockákra vágott barackkal keverhetünk a krémhez kb. 50 g csokoládéreszeléket is. Barack idényben elkészíthetjük 3 darab friss barackkal is, amelyeket forró vízzel leforrázunk, meghántunk és kimagozunk.