Borban párolt szilva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Coook
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
324
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1293
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
324
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.9 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 583 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
1293
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
138
kcal
Elkészítés
- A szilvát kimagozzuk, felezzük, vagy negyedeljük, méret szerint. A kekszet összetörjük, a sütőt pedig előmelegítjük.
- Hőálló tálba tesszük a szilvát, aláöntjük a bort, megszórjuk cukorral, és az egészet összekeverjük. Belenyomkodjuk a fahéjrudat, majd a forró sütőbe tesszük.
- Kb 25 perc alatt a szilvát puhára pároljuk, közben a leve is sziruposra fő.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd pohárba szedjük, és 1-1 kanál mascarponét kanalazunk rá, majd megszórjuk kekszmorzsával.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3128
- Feltöltés dátuma: 2014. október 11.
Ajánló
Próbálgassuk a fűszereket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
Könnyen elkészíthető, tipikus őszi étel, de már készítettem mirelit szilvából is, karácsonyi menü végére, csillagánizzsal.