Bevált meggyes kevert süti
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
38g tej21 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
300g tej168 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
18.3g meggybefőtt13 kcal
-
26.2g finomliszt95 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
13.1g vaj94 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5071.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1426 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 2001 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 728.2 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 278.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1961 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 1926 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
-
350 g meggybefőtt
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Legelső mozdulatunk az alapaanyagok kikészítése után, hogy kikenjük és belisztezzük a sütőformát. (Sokan elhanyagolják ezt a nagyon is fontos lépést, aztán pedig panaszkodnak, hogy ők nem tudnak sütni.)
- Alaposan vajazzunk minden centimétert, a széleket, a sarkokat, az íveket, majd több lépcsőben lisztezzünk. (Én a csap felett szórós-döntögetős- ütögetős-még egy kicsit szórós-megint döntögetős-alaposan kiütögetős verziót szeretem, és sosem csalódtam.) Ha elkészült a sütőforma, betesszük a hűtőbe. (Jót tesz a vajnak az a kis összedermedés a liszttel.)
- Ezt a nagyon egyszerű, többeken tesztelt sütit úgy készítjük, mint a muffint: azaz külön készítjük elő a száraz anyagokat, és külön a nedves anyagokat. (Mindig a nedvessel kezdem, de ez az én metódusom. Nedveséknek nagyobb tálat válasszunk, mert a vegyítéskor a száraz kerül a nedvesbe, nem pedig fordítva.)
- A vajat feldaraboljuk és mikróban megmelegítjük, max 10 mp-ig 1000 watton. (Épp annyira legyen meleg, hogy kevergetve a maga hőjétől elolvadjon az egész.) A tejet nem langyítjuk, beleütjük a tojást és elkeverjük. (Apropó: kézihabverővel dolgozom.) Amikor kellően kihűlt a vaj, keverhetjük a tejes tojáshoz.
- Következnek szárazék: lisztet a sütőporral jól elkeverjük, cukrozunk (mindkettővel), a szokásos csipet só is bekerül a tálba, és az egészet alaposan átkeverjük.
- Vesszük a közepesszövésű szűrőt, és adagonként beleszitáljuk a nedvestálba a teljes száraz mennyiséget. Minden egyes adag után alaposan elkeverjük a tésztát. (A hideg vízre akkor van szükség, ha liszt nagyon bekeményítené a masszát. Ma már nagyon sokféle, de sajnos sokszor elég rossz minőségű lisztet lehet kapni -hiába van ráírva a BL55-, ezért kell bekészülni a vízzel, azzal lehet nyugodta lazítani.) De maximum 1-1,5 decinyit használjunk, ha még mindig nem tetszik a tészta állaga, akkor tejjel higítsuk tovább -a végtelenségig ezzel sem lehet.
- A meggyet kétféleképpen is hozzáadhatjuk: vagy lisztezve belekeverjük a masszába, vagy a formába öntés után helyezzük a tészta tejerére (lesüllyed, nyugi). Mindenesetre vagy így, vagy úgy, de kerüljön a meggy a tészába, majd az egész a sütőbe. 200 fokra felmelegített, majd 120 fokra visszavett sütőbe toljuk a kicsikét egy fél órára, majd 150 fokra emelve a hőfokot szép aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 58425
- Feltöltés dátuma: 2011. október 20.
Ajánló
Sütöttem már őzgerincben, szívalakúban, köralakúban, egyszerű tepsiben is. Mérettől függően kicsit magasabb, vagy laposabb lesz. Lehet többszörözni a mennyiségeket, tehát ha hadsereget kell meggyes keverttel ellátni, akkor az sem akadály.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
A történet: Anyukámnak otthon egy 30 éves, mindent látott sütője van, és nagyon ritka az, amikor úgy érzi, hogy képes volna egy süteményt megsütni. Ki kellett kísérletezni, hogy a kevert sütiket miképp hajlandó tökéletesen megsülve, de nem megégetve sütni. A muffinok mindig nagyon tutik lettek, és reméltem, hogy egyben sült muffinként működhet a kevert tészta sütés is. Sikerült becsapni a sütőt. Ezzel az elektromos sütővel még barátkozom, de ez a fajta süti már vizsgázott benne, és ugyanolyan jól sikerül, mint otthon. :)