r
Nosalty Logó

Belga waffel Dacotától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Belga waffel Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg, és szórjuk bele az élesztőt egy csipet cukorral. Hagyjuk felfutni.
  2. Közben a puha vajat morzsoljuk egy tálba, adjuk hozzá a melaszos cukrot és a tojást, lazán keverjük össze.
  3. Felváltva adjuk hozzá az élesztős tejet és a lisztet, közben kevergessük. Ha villával már nehéz, váltsunk át a kezünkre.
  4. 5-8 percig gyúrjuk, amíg szépen össze nem áll. A tészta kicsit ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá még egy ek lisztet, de többet semmiképp.
  5. Takarjuk le, és kelesszük jó másfél órán keresztül. Ha csak reggel szeretnénk kisütni, tegyük jól záródó edénybe, és sütés előtt fél órával vegyük ki, hogy a tészta magához tudjon térni.
  6. Melegítsük elő a waffelsütőt. Ha van rajta hőmérőnk, akkor állítsuk 180 fokra, ha nincs, csak figyeljük, hogy ne égjen oda.
  7. A tésztára szórjuk rá a barna cukrot vagy a kis darabokra tördelt kockacukrot, és dolgozzuk bele. Utána a tésztát (ami továbbra is ragacsos) osszuk 6 részre, kezünkkel lapogassuk ki, húzzuk kb. akkorára, mint a waffelsütőnk. Tegyük bele, és süssük át. Ha kész, lekvárral, sziruppal vagy mézzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 430
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 55475
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Belgiumban többféle waffel is kapható, ez most a liége-i verzió. Az eredeti gyöngycukorral készül (azt keverik a tésztába sütés előtt), én nádcukorral készítettem, de ezt teljesen rátok bízom. Nekem nem kellett kikennem a sütőt sem vajjal sem olajjal, de ha tudjátok, hogy a tiétek ragadós, akkor nyugodtan menjetek neki egy vékony ecsettel. A receptet itt találtam, a waffelről többet pedig a blogon olvashattok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...