r
Nosalty Logó

Barna süti körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Barna süti körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 5794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Süteményhez

Tetejére

Elkészítés

Süteményhez

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával.
  2. A cukrozatlan kakaót 3 ek forró vízzel egy picit meglocsoljuk, így könnyebben hozzá tudjuk keverni a margarinos krémhez.
  3. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert tojásfehérjét - óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Zsírpapírral kibéleljük a tortaformát, belesimítjuk a tésztát és a megmosott, (ha szükséges, meghámozott), csíkokra vágott körtét, valamint a diót elhelyezzük a tetején, és egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. (Tűpróba !) Közben körülbelül 30 perc után a tetejét megkenjük a juharsziruppal.

Tetejére

  1. Hagyjuk egy kicsit hűlni - a zsírpapírnál fogva könnyen kiemelhető a tepsiből, és rácsra helyezhető.
  2. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és megkenjük a sütemény tetejét.
  3. Tálalásnál kínálhatjuk tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6625
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy régi rámás süteményeskönyvből származik - nagyon sokszor, nagyon sokféleképpen elkészítettem már. Most körte volt itthon, így az került bele, de a sütemény lekvárral vagy bármilyen krémmel megkenve is megállja a helyét. A diót csak beledobáltam darálás nélkül, mivel most lusta voltam előszedni a darálót, de természetesen darált dióval is nagyon finom. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény.

Hozzávalók

Süteményhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...