Barbie torta 2. -epres krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
43g cukor168 kcal
-
17g víz0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
43g finomliszt158 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
21g eper6 kcal
A díszítéshez
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
962
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
550g tojás692 kcal
-
520g cukor2012 kcal
-
200g víz0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
520g finomliszt1893 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
A krémhez
-
135g epres pudingpor514 kcal
-
900g tej504 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g eper75 kcal
A díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g habfixáló75 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
11539
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
12.8g tojás16 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
35 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.1g epres pudingpor12 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.8g margarin42 kcal
-
5.8g eper2 kcal
A díszítéshez
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.2g cukorgyöngy1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
962
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 154.7 g
Zsír
-
Összesen 596.2 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 239 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 2355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11723 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 3549 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 4292 mg
-
Nátrium 3247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1398.3 g
-
Cukor 855 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 103 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 512 micro
-
K vitamin: 263 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 1605 mg
-
Retinol - A vitamin: 4064 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1841 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2589 micro
Összesen
11539
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 db tojás
-
52 dkg cukor
-
2 dl napraforgó olaj
-
52 dkg finomliszt
-
2 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 csomag epres pudingpor
-
9 dl tej
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg eper
A díszítéshez
-
5 dl habtejszín
-
2.5 csomag habfixáló
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporos lisztet. Majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A nagyobb rész kikevert tésztát 26 cm-es kikent tortaformába öntjük, a kisebb részt kuglófformába.
- 200 C-on 5 percig sütjük, majd kb. 175 C-on 25 percig.
- Teljesen kihűtjük. Egymásra rakjuk a két piskótát, és szoknya-formára igazítjuk. Az alsó tortarészt 3 részre vágjuk, a felső kuglófrészt 2 részre vágjuk.
- A pudingporokat és a cukrokat egy tálba rakjuk, és óvatosan összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot, és kihűtjük.
- A kihűlt pudingot kikeverjük a margarinnal és a darabolt eperrel.
- Atortalapokat megkenjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük a tortánkat. Közepébe belenyomjuk a befóliázott babát, és a hűtőbe rakjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval, és a kívánt színre színezzük. Majd díszítjük a tortánkat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 45011
- Feltöltés dátuma: 2010. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Húgomnak, Nikinek a szülinapjára készítettem, nagy volt a meglepetés, és nagyon finom is volt.