r
Nosalty Logó

Barbie torta 2. -epres krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barbie torta 2. -epres krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

962
Kalória
12.9g
Fehérje
116.5g
Szénhidrátok
49.7g
Zsír
101.3g
Víz
196.3g
Koleszterin
1.7g
Rost
71.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    596.2 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    239 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    2355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11723 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    3549 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    4292 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1398.3 g
  • Cukor
    855 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4064 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2589 micro
Összesen 11539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporos lisztet. Majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A nagyobb rész kikevert tésztát 26 cm-es kikent tortaformába öntjük, a kisebb részt kuglófformába.
  3. 200 C-on 5 percig sütjük, majd kb. 175 C-on 25 percig.
  4. Teljesen kihűtjük. Egymásra rakjuk a két piskótát, és szoknya-formára igazítjuk. Az alsó tortarészt 3 részre vágjuk, a felső kuglófrészt 2 részre vágjuk.
  5. A pudingporokat és a cukrokat egy tálba rakjuk, és óvatosan összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot, és kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingot kikeverjük a margarinnal és a darabolt eperrel.
  7. Atortalapokat megkenjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük a tortánkat. Közepébe belenyomjuk a befóliázott babát, és a hűtőbe rakjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval, és a kívánt színre színezzük. Majd díszítjük a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Húgomnak, Nikinek a szülinapjára készítettem, nagy volt a meglepetés, és nagyon finom is volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!