Báránycomb fehérborban baconös spárgával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
A páchoz
A sütéshez
-
2 ek sertészsír
A körethez
-
1 csomag zöldspárga
-
25 dkg bacon
-
50 ml fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
1152
Kalória
59.2g
Fehérje
5.3g
Szénhidrátok
94g
Zsír
323.4g
Víz
266.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.2g
Cukor
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
A páchoz
-
6g vaj40 kcal
-
0g gyömbérpor1 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A sütéshez
-
6g sertészsír54 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
A körethez
-
100g zöldspárga14 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1152
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
A páchoz
-
28g vaj201 kcal
-
1g gyömbérpor3 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A sütéshez
-
30g sertészsír271 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
A körethez
-
500g zöldspárga70 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5759
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
A páchoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
A sütéshez
-
1.2g sertészsír10 kcal
-
7.7g fehérbor6 kcal
A körethez
-
19.2g zöldspárga3 kcal
-
9.6g bacon38 kcal
-
1.9g fehérbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
221
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1411.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 323.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
1152
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 296.2 g
Zsír
-
Összesen 470 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 193 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7058.1 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 3066 mg
-
Nátrium 2772 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1617.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1617 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2492 micro
Összesen
5759
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
221
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A báránycombot alaposan besózzuk, mindenhol jól bedörzsöljük a sóval, és közben elkészítjük a pácot.
- Megolvasztjuk a vajat, és hozzátesszük a gyömbért, a borsot és a fokhagymát, valamint egy fél citrom levét.
- Jó alaposan bekenjük vele a combot, és egy éjjelre lezárt zacskóban hűtőbe tesszük, és pácoljuk.
- Kivesszük, és serpenyőben kevés zsíron kérget sütünk rá pár perc alatt minden oldalon.
- Miután minden oldalát megpirítottuk, felöntjük fehérborral. Előmelegített forró sütőben először lefedve sütjük 30 percet, utána lefedés nélkül 45 percet pirítjuk.
- Ezt követően kivesszük, és fél órát pihentetjük, csak ezután szeleteljük vékony szeletekre, és a fehérboros pecsenyeléből locsolhatunk a már felszeletelt sültre.
- Amíg a hús pihen, elkészítjük a spárgát. A zsenge spárgát megmossuk, és levágjuk a szárazabb végeket.
- Kicsit megsózzuk, és borsozzuk, baconbecsavarjuk 4-es csomagokban, és kizsírozott tepsiben kevés fehérborral (3-5 ek), meglocsoljuk, 15 perc alatt kész. Egyszer megfordíthatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 100 perc
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Régóta szerettem volna kipróbálni a báránycombot egészben megsütve is. Nagyon kellemes lágy íze van, ez a pác nagyon jól beszívódik a husiba, és végre egy kicsit más, mint a megszokott rozmaringos bárány. Mi nagyon szeretjük a bárányhúst, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a keleties ízeket.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!