r
Nosalty Logó

Báránycomb fehérborban baconös spárgával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mayura
Báránycomb fehérborban baconös spárgával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

1152
Kalória
59.2g
Fehérje
5.3g
Szénhidrátok
94g
Zsír
323.4g
Víz
266.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 5759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.2 g

Zsír

  • Összesen
    470 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7058.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1617.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1617 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 5759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A báránycombot alaposan besózzuk, mindenhol jól bedörzsöljük a sóval, és közben elkészítjük a pácot.
  2. Megolvasztjuk a vajat, és hozzátesszük a gyömbért, a borsot és a fokhagymát, valamint egy fél citrom levét.
  3. Jó alaposan bekenjük vele a combot, és egy éjjelre lezárt zacskóban hűtőbe tesszük, és pácoljuk.
  4. Kivesszük, és serpenyőben kevés zsíron kérget sütünk rá pár perc alatt minden oldalon.
  5. Miután minden oldalát megpirítottuk, felöntjük fehérborral. Előmelegített forró sütőben először lefedve sütjük 30 percet, utána lefedés nélkül 45 percet pirítjuk.
  6. Ezt követően kivesszük, és fél órát pihentetjük, csak ezután szeleteljük vékony szeletekre, és a fehérboros pecsenyeléből locsolhatunk a már felszeletelt sültre.
  7. Amíg a hús pihen, elkészítjük a spárgát. A zsenge spárgát megmossuk, és levágjuk a szárazabb végeket.
  8. Kicsit megsózzuk, és borsozzuk, baconbecsavarjuk 4-es csomagokban, és kizsírozott tepsiben kevés fehérborral (3-5 ek), meglocsoljuk, 15 perc alatt kész. Egyszer megfordíthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta szerettem volna kipróbálni a báránycombot egészben megsütve is. Nagyon kellemes lágy íze van, ez a pác nagyon jól beszívódik a husiba, és végre egy kicsit más, mint a megszokott rozmaringos bárány. Mi nagyon szeretjük a bárányhúst, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a keleties ízeket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!