Koriander
Leírás
A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel. Nálunk leginkább a koriandermag ismert, mellyel a savanyúságokat ízesítjük.
Mikor vegyem
Tavasztól őszig.
hogyan tároljam
Hűtőben, fóliába csomagolva néhány napig megőrzi frissességét.
100g Koriander
fehérjetartalom
2.13 g
zsírtartalom
0.329 g
szénhidráttartalom
3.67 g
víztartalom
92.21 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
67 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Magnézium
26 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.149 g
C vitamin
27 mg
Kolin
12.8 mg
Béta-karotin
3930 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2.13 g
Zsír
telített zsírsav
0.014 g
egyszeresen telített zsírsav
0.275 g
többszörösen telített zsírsav
0.04 g
ásványi anyagok
Kalcium
67 mg
Vas
1.77 mg
Magnézium
26 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Cink
0.5 mg
Réz
0.225 mg
Mangán
0.426 mg
Szelén
0.9 µg
szénhidrát
rost
2.8 g
cukor
0.87 g
víz
92.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.067 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.162 mg
Niacin - B3 vitamin
1.114 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.57 mg
Folát
62 µg
Kolin
12.8 mg
Alfa-karotin
36 µg
Béta-karotin
3930 µg
Béta-kriptoxantin
202 µg
Lutein+zeaxantin
865 µg
E vitamin
2.5 mg
K vitamin
310 µg
A vitamin
337 µg
C vitamin
27 mg
B6 vitamin
0.149 g