ZSÍRZSÚR: tepertőkrémes serpenyős pizzát sütöttünk, és alig tudtunk lábra állni a gyönyörtől

Van vékony tésztás, húsimádó, magyaros és songoku pizza is, de szerintem a serpenyős az igazi, megküldve ujjnyi tepertőkrémmel és kis lila hagymával. Na ez magyarosch!

Ezt, a sima pizzát magasabb szintekre emelő agymenést még akkor találtam ki, amikor sokkal jobban érdekelt az ételekkel való kreatívkodás. Nos, az emelés sikerült is, de szigorúan flanc nélkül: egy rém egyszerű, pár hozzávalós recept és étel született.

Recept

Kell egy jó alap pizzatészta, amit megsütünk, és ehhez kell egy zseniáááááális tepertőkrém. A többi, ami a tetejére megy, már csak extra, méghozzá lila hagyma és gomolyasajt képében.Oké, és most őszinte leszek: kettő szeletnél több ebből a csodából még engem is megfektetett, pedig nekem egy fekete lyuk van a gyomrom helyén. Hívhatnánk amúgy pizza helyett langallónak vagy kenyérlángosnak is, hogy minden kommentelő és szakértő nyugodtan tudjon aludni közép-kelet-dél Olaszországtól Tiranáig - a lényeg, hogy iszonyú laktató, de minden falat megéri.

Recept

Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok, csak magzatpózban nyüsszögni a kanapén, hogy "jaj, azt az utolsó szeletet már nem kellett volna betolni!"

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...