A nyarat nem lehet elképzelni fagylalt nélkül, és szerencsére már a csoki-vanília egyeduralma is véget ért, ezért bátran kísérletezünk az ízekkel, sőt az egyre népszerűbbek az extrémnek tűnő fagyik.
Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrém, a popcorn, a bolero és a máglyarakás hódít majd.
,,Több évtizedes tapasztalatunk szerint a fagyipultban a standard ízek mellett mindig kell olyannak lennie, ami extrém, ami megdöbbent, és azt örömmel próbálják ki az emberek a megszokott kedvenceik mellett - mondja Gangel András, hazánk egyik legnagyobb fagylalt alapanyag gyártója, az M-Gel Hungary termékfejlesztője, majd hozzátette -
Az idei év újdonságai közül a legkülönlegesebb a lilakáposztás tormakrém fagylalt. "
,,Az ötlete úgy született, hogy hetek óta sorra vettük az egészségesnek gondolt, de desszert alapanyagként eddig nem használt zöldségek fagylaltkénti tulajdonságaikat, és a kísérletek során így esett a választás először a fehér káposztára. A fehér káposzta önmagában azonban nem ad elég komplex ízvilágot, de a tormával párosítva már kialakult egy tormakrémesen lágy irány. Végül pedig azért, hogy látványos legyen, lilakáposztával tökéletesítettük az íz- és színharmóniát. " - mondja Gangel András.
A popcorn esetében a karamellás pattogatott kukorica ízvilága tárul fel, a bolero többféle piros bogyós gyümölcsből készülő specialitás, a máglyarakás pedig a klasszikus magyar melegkonyhas desszert hatását kelt. A meghökkentő ízek mellett idén biztosan még népszerűbbek lesznek a „mindenmentes” fagyik, mert sajnos évről-évre egyre többeket érintenek az egyes összetevők okozta ételallergiák. Ezeket az extrém fagyikat az Andretti cukrászdában kóstoltuk. Nekünk a máglyarakás volt a kedvencünk!
És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Íme, ez a három Michelin-csillagos hölgy a világ legjobb séfje - de csak a nők között!?