Vajon melyik nemzet készíti a legjobb fagyit a világon?

Azt hitted az olaszok készítik a legfinomabb fagyit a világon? Tévedsz! A franciák a legmenőbbek.

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a olaszGelato World Cup-ot, vagyis azt a világversenyt, ahol az egyes országok fagyikészítői mérték össze tudásukat. A verseny nyertesei idén a franciák lettek.

Három napig tartott a csapatverseny és a kóstolás. A második helyet a spanyolok szerezték meg, míg a harmadikként az ausztrálok végeztek. Versenyben volt még Argentína, Brazília, Dél-Korea, Japán, Marokkó, Lengyelország, Svájc, Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok.

A három napos versenyen a következő kihívások elé állították a csapatokat:

  • Minden nap más-más fagylaltot készítetteka versenyzőknek.
  • Jégszobrot faragtak.
  • Fagylalttortát mintáztak.
  • Fagylaltos tégelyt díszítettek.
  • Három meleg büféfogást főztek a versenyzőkhozzájuk illő ínyenc fagylaltokkal.

Íme, néhány alkotás azok közül, amelyek a versenyen születtek:

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kés, ami a világ legkeményebb KAJÁJÁBÓL készült

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...