A kelbimbó - lehet ez furcsán hangzik -, de hihetetlenül népszerű az egészségtudatosan táplálkozók körében. Feltehetően éppen emiatt számtalan izgalmas elkészítési módját fundálták ki mostanában a gasztromegszállottak. Az édes-csípős szószba forgatott, ázsiai hangulatú megoldás mellett például a kakukkfüves-citromos-kenyérmorzsás verzió is finom Kárai Dávidtól.
Az amerikaiBrooklyn Whatevercég úgy döntött, egészen új nézőpontból közelíti meg ezt a divatzöldséget: savanyúságot készítenek belőle. A kézzel készített, tartósítószermentes termék mediterrán fűszerezést kapott: szárított oregano, tört chilipehely és egész fokhagymagerezdek kerülnek minden üvegbe.
A Delish szerint a végeredmény lenyűgöző lett, a savanyúságban friss, ropogós maradt a zöldség, az ízek pedig harmonikusak.
A felnőtteket valószínűleg le lehet nyűgözni ezzel az organikus savanyúsággal, de a legtöbb gyereket jó messzire el lehet vele üldözni - persze csak akkor, ha ez a célunk.