Újabb magyar kapott Michelin-csillagot - igaz, a világ túlsó felén

A Michelin-csillagos sanghaji Tai’an Table étterem sikere nem kis részben a magyar séfnek, Rácz Józsefnek köszönhető. 

Az innovatív fine dining étterem, a sanghaji Tai’an Table2016-ban már megkapta a Michelin-csillagot, és idén újra sikerült elnyernie az elismerést a két séfnek, Rácz Józsefnek és Stefan Stillernek. A két szakember közösen felel a feltálalt fogások minőségéért.

Rácz Jenő

Az étterembe nem azok látogatnak, akik egy gyors vacsorára vágynak. A sanghajiTai’an Table-ben a 14 elemből álló menüsor végigkóstolása legalább két órát vesz igénybe. Így tud a személyzet mindenkire odafigyelni, és így tudják a vendégek is maradéktalanul élvezni a vacsorát mint eseményt - mondta a Turizmus Online-nak az étterem magyar séfje, Rácz Jenő. Az 50-60 ezer forintos menüsorban ázsiai fúziós fogások szerepelnek, az étlap havonta frissül.

Az étterem különlegessége, hogy a nyitott látványkonyhában készülő fogásokat maguk a séfek viszik ki a vendégeknek, és részletesen elmesélik nekik, mi az amit éppen fogyasztanak.

A vendégek a látványkonyha köré rendezett asztaloknál ülve vacsorázhatnak

A Tai’an Table-be látogató Michelin-ítészek a szokásos eljárásmódot követve tesztelték az éttermet. Csak a vacsora elfogyasztását követően fedték fel kilétüket a étterem személyzetének. Ezután megvárták, hogy kiürüljön az étterem, és körülnéztek a konyhában is.

Józsefék éttermében az ellenőrök látogatása idején éppen teltház volt, 28 vendég vacsorázott náluk. Az étteremben videós rendszer segítségével lehet visszanézni és elemezni az aznapi munkát. Az ellenőrzés napjának felvételei szerencsére azt mutatták, az ítészek, akárcsak a többi vendég, megfelelő kiszolgálásban részesültek.

A Michelin-ellenőrökön kívül a sanghaji magyar konzul is rendszeresen ellátogat a Tai’an Table-be, ahol 70 százalékban ázsiai - többségében kínai - vendégeket szolgálnak ki.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy marihuánatermesztő profilt váltott, és megszületett az arcolvasztó chiliszörny, a Pepper X

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!