Új fejezethez érkeztünk a fagyizás történetében: végre itthon is van már FEKETE FAGYI

A fekete fagyi mostantól már nem csak álom: végre Magyarországon is kapható - az eddig csupán az Instagram-sztárjaként ismert - kókuszszéntől koromfekete fagylalt.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend a fekete finomság, és éppen ez tűnt fel egy magyar hölgynek, aki elkezdett nyomozni: vajon mitől lesz ilyen sötét a fagyi, és hogyan lehetne ezt Magyarországra is behozni.

„A közösségi oldalakon, külföldi lapokban számos fotót láttam erről a különlegességről, de egy fagyizás miatt nem szerettem volna a világ másik felére utazni, ezért felkerestem egy amerikai cukrászt, és megkértem: árulja el a fekete fagyi titkát. Szerencsére készséges ember volt, ezért mindent megtudtam, amit szerettem volna, és akkor már éreztem: semmi sem tántoríthat el attól, hogy hazánkba is megérkezzen. Mostanra oltalom alatt áll és formavédett a lágyfagyi és a gombócos változat is” – árulta el Vincze Annamária, a fekete fagyi magyar megálmodója.

Szerencsére Annamária gyorsan partnerre lelt az ország legnagyobb cukrász alapanyagokat gyártója és forgalmazója személyében, aki első hallásra meghökkent a fekete fagyitól, de aztán meglátta benne a lehetőséget.

Hazánkba is megérkezett az amerikaiak kedvence: a FEKETE FAGYI

„Először azt mondtam: mi ez a hülyeség? De pár perc múlva tudtam, hogy foglalkozni akarok vele. A fagyinak ugyanis mindig meg kell újulnia, évről-évre a legelképzelhetetlenebb ízek, színek, kombinációk jönnek, a fiatalok rajonganak értük, ezért biztosan ennek is nagy sikere lesz. Ugyan még csak a mai naptól kapható, de máris óriási az érdeklődés. A fekete színt egy teljesen természetes és egészséges alapanyag hozzáadásával, a kókuszból származó aktív szénnel érjük el. Jelenleg fekete kókusz és dupla csoki ízekben kapható; alternatív, almacukorral készült változatban is. Gondolunk azokra is, akik érzékenyek valamilyen alapanyagra, ezért várhatóan hamarosan lesz belőle „mindenmentes” verzió is” – mondta Antalicz Miklós, az M-Gel Kft. vezetője, a fekete fagyi gyártója.

A fekete fagyi hazánkban elsőként a budapesti Andretti Cukrászdában kapható, ám hamarosan országszerte is fellelhető lesz a fagyizókban.

Mi is teszteltük, és ennyire FEKETE!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ezekkel a fagyikkal hűtsd magad idén nyáron!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...