A tökéletes tiramisu nyomában

Bár nem klasszikus karácsonyi édesség, mégis sokan ezzel koronázzák meg az ünnepi menüsort. Következzen hát néhány tipp, hogy tiramisunk tökéletesre sikerüljön!

Tiramisu amarettóval recept

Melyik az igazi?

Olasz klasszikus. Az eredetitiramisurecept az észak-olasz térségből a nyolcvanas években indult hódító útjára, azóta - ahogy ez lenni szokott - végtelen változatban ismeretes. Eredetileg sem tojásfehérje, sem tejszínhab nem került bele. Ennek ellenére persze nem követünk el szentségtörést, ha mégis kibővítjük a hozzávalók listáját, sőt, nem hogy nem árt, de igenis használ neki egy kevés tejszínhab, hiszen a végeredmény sokkal krémesebb lesz tőle. A számtalan recept közül a legnagyobb különbség alapvetően mégis abban rejlik, hogy milyen alkohol kerül a desszertbe - a konyaktól kezdve a marsalán át az amarettón, whiskeyn és rumon keresztül egészen a kávélikőrig igen széles a választék.

Tiramisu 5. - az "igazi"

Ezt a receptet egy kedves mesterszakács barátomtól tanultam, aki meg Olaszországban tanulta. Sőt, a Szardínián élő barátnőmmel is konzultáltam, és ők is így készítik, annyi ...

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett ...

Gesztenyés tiramisu

A tiramisu -gondolom- nem csak nálunk nagy kedvenc. Ezért kísérletezem minden fajtájával. Így ősszel a gesztenyés változat kézenfekvő. Akkor a legfinomabb, ha saját készítésű ...

Epermisu 2.

Rózsaszín, édes, krémes, egy pohár kellemesen hűs pezsgő, és minden adott a romantikához... Kivételesen fagyasztott gyümölcsből javaslom, nemcsak azért, mert épp nincs eperszezon ...

Tiramisu 1.

Több tiramisu recepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset. Azután, hogy egy észak-olaszországi falucska éttermében espresso bögrében tálalt tiramisut ...

Mascarpone, a lágy és krémes sajt

A mascarponeaz olaszok krémsajtja, mely semleges ízének köszönhetően sósan és édesen is egyaránt kiválóan használható. Napjainkban leginkább tehéntejből készül, ám egyes dél-olaszországi régiókban még a bivalytejszínből készült változatot is megtalálhatjuk. A vásárlás során tartsuk szem előtt, hogy minél frissebb mascarponét válasszunk, ugyanis meglehetősen gyorsan megromlik. Az ára igen borsos lehet, úgyhogy akár otthon, házilagis megpróbálkozhatunk az elkészítésével.

Babapiskóta recept

Hogy a tiramisu még jobb legyen!

Ugyan az alaprecept meglehetősen egyszerű, mégis van néhány tipp és jó tanács, amiket érdemes betartanunk ahhoz, hogy ne érjen minket csalódás. Íme:

Tudtad?

A tiramisu szó jelentése: ,,dobj fel!”. Ez a kultikus desszert nevéhez hűen nem csak krémességével és pazar ízével, de a benne lévő kávéval is új dimenzióba repít bennünket.

Még több tiramisu recept

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!