Tiramisu jegeskávé - ezzel hűtsd magad idén nyáron

Próbáltad már a tiramisut jeges kávé formájában? Ha a válaszod nem, akkor elég nagy kár, mert nem tudod, mit hagysz ki. Semmi pánik, mutatjuk, hogy dobd össze otthon! (x)

Alapesetben a kávét tisztán iszom, minimál tejjel, mindenféle sallang nélkül. Ha viszont jeges kávéról van szó, az már más helyzet. Az legyen habos, masszív és persze édes, mint egy valódi desszert. És ha már a desszertélményt keresem, akkor meg miért ne lehet tényleg egy desszert?

Nagyjából ez volt az a gondolatmenet, ami alapján megszületett ez a Tiramisu iced latte a Nespresso limitált, nyári jeges kávés kapszuláihoz. Senki ne hőköljön meg, itt van alább a recept, és látszik, hogy nem túl bonyolult összerakni, mégis a klasszik tiramisu minden összetevője benne van. Mascarpone, kakaó, mandulakivonat, babapiskóta, na meg persze a kávé, ami jelen esetben a Nespresso Leggero on ice kapszulájából főtt.

Én ezzel szállok most ringbe a receptversenyen, és nagyon bízom benne, hogy nektek is legalább annyira bejön, mint amennyire én odavagyok érte, és szavaztok rám a Nespresso Facebook-oldalán, amivel nem csak én nyerhetek, hanem Ti is: ide kattintva tudtok szavazni!Pontos részletek a szavazás és a játék menetéről itt!

Tiramisu iced latte

Hozzávalók (1 adag)

  • 1 Nespresso LEGGERO ON ICE kapszula
  • 4-5 db jégkocka
  • 1,5 dl hideg tej
  • 2-3 csepp mandulakivonat
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • 1 db babapiskóta díszítéshez
  1. A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
  2. A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
  3. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük, és az egészet kemény habbá verjük.
  4. Habzsákba töltjük, és a hideg kávéra nyomjuk.
  5. A hab tetejét megszórjuk kakaóval, és babapiskótával kínáljuk.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...