Alapesetben a kávét tisztán iszom, minimál tejjel, mindenféle sallang nélkül. Ha viszont jeges kávéról van szó, az már más helyzet. Az legyen habos, masszív és persze édes, mint egy valódi desszert. És ha már a desszertélményt keresem, akkor meg miért ne lehet tényleg egy desszert?
Nagyjából ez volt az a gondolatmenet, ami alapján megszületett ez a Tiramisu iced latte a Nespresso limitált, nyári jeges kávés kapszuláihoz. Senki ne hőköljön meg, itt van alább a recept, és látszik, hogy nem túl bonyolult összerakni, mégis a klasszik tiramisu minden összetevője benne van. Mascarpone, kakaó, mandulakivonat, babapiskóta, na meg persze a kávé, ami jelen esetben a Nespresso Leggero on ice kapszulájából főtt.
Én ezzel szállok most ringbe a receptversenyen, és nagyon bízom benne, hogy nektek is legalább annyira bejön, mint amennyire én odavagyok érte, és szavaztok rám a Nespresso Facebook-oldalán, amivel nem csak én nyerhetek, hanem Ti is: ide kattintva tudtok szavazni!Pontos részletek a szavazás és a játék menetéről itt!
Tiramisu iced latte
Hozzávalók (1 adag)
- 1 Nespresso LEGGERO ON ICE kapszula
- 4-5 db jégkocka
- 1,5 dl hideg tej
- 2-3 csepp mandulakivonat
- 1 dl hideg tejszín
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- cukrozatlan kakaópor a tetejére
- 1 db babapiskóta díszítéshez
- A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
- A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
- A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük, és az egészet kemény habbá verjük.
- Habzsákba töltjük, és a hideg kávéra nyomjuk.
- A hab tetejét megszórjuk kakaóval, és babapiskótával kínáljuk.