Szokatlan mozaik az új menő burkolattrend a konyhában

Szokatlan formájú mozaikok váltak az utóbbi időben kedvelt burkolóanyaggá. Lássuk az új kedvencet!     

Sötétkék mozaik, fekete-fehér terrazzo és réz

A metrócsempe egyszerű, de nagyszerű alternatívája lehet az angolul "penny tile"-nak nevezett apró, kör alakú mozaik. A fürdőszobában gyakoribb választás, de a konyhákban is jól tud mutatni. Mivel a "penny tile" kör alakú, felhelyezése során nagy hangsúly helyeződik a viszonylag nagy felületen előtérben lévő fugára. Ennek és a csempe színének a gondos összehangolása fontos a szép összhatás érdekében.

Apró fehér mozaik szürke fugával

A "penny tile" a hazai forgalmazóknál mint mozaik, mégpedig mint kör alakú mozaik kapható. Leggyakrabban körülbelül 30 centiméter élhosszúságú, négyzet alakú hálóra erősítve vásárolhatjuk meg ezt a burkolatot, amit négyzetes társához hasonlóan kell felhelyezni a falra.

A fényes csempe drámai hatást kelt

Ne feledjük, a mozaikkal való burkolásnál többek között figyeljünk arra, hogy az aljzat ki legyen egyenlítve!

Szürke csempe szürke fugával
Az íves felületeket szuperül lehet burkolni ezzel a kör alakú mozaikkal
Színes verzió színes fugával
Az eddigieknél kicsit nagyobb "penny tiles"

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem hiszed el, milyen tortával ünnepelte Reese Witherspoon a szülinapját

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...