Mint már említettem - óriás megfejtés - , az egyedül élés legfőbb előnyeinek egyike, hogy azt, annyit és úgy ehetsz, amit, amennyit és ahogy csak akarsz. Tehát ha 3 napig kolbászra vágysz vagy esetleg élesztőpürét ennél, mint Woody Allen az Annie Hallban, lelked rajta.
Na nekem ez a tésztasaláta.
Tonhallal és zöldséggel. Nem bírom megunni, és nem is akarom. Vacsorára, hétvégi könnyű ebédre is bevetem, rendszeresen, mert minden együtt áll benne, ami számomra prioritás: a durumtészta (imádom), ami jóllakat, tetszőleges zöldség (leginkább reszelt répa, kígyóubi, rucola), mert ugye rost mindig kell, végül pedig fehérje, mégpedig főtt tojás és tonhalkonzerv formájában. A "minden nap minimum egyszer egyél meleget" anyai axiómát pedig úgy váltom ki, hogy a tésztát langyosra hűtöm leszűréskor, így az egész kap egy (félig) melegételjelleget is, mégis saláta. Cseles.
Hozzávalók:
durumtészta vagy teljes kiőrlésű (a képen ez szerepel) (pl. penne, masni, orsó, rigatoni)
ruccola (nálam épp elfogyott)
kígyóubi, sárgarépa reszelve, de bármi mehet
tonhalkonzerv (olajos vagy sima)
olívaolaj (ha a konzerv nem olajos)
só, bors, fokhagyma, dijoni mustár
1-2 főtt tojás
Receptajánló:
Elkészítés:
főzd ki a tésztát, reszeld rá a zöldségeket, dobáld rá a ruccolát, a halat, fűszerezd, tedd rá a főtt tojást - talán ettől megjön végre a tavasz is, unjuk a téli kabátot, de tényleg.
Medvehagymás-avokádós tészta:
Stefi kolléganőm a Lehel piacon forgatott, és ezzel a lendülettel hozott nekem pár csokor medvehagymát, az iroda melletti közértben kaptam egész jó áron csodás (éppen jónak ígérkező) avokádót, meg vettem egy csomag linguine tésztát (bár spagettivel is kiváló), és annyi.
Mivel néhány hónapja tejfehérje-megvonáson vagyok különféle okokból, ez a talpig vegán hasraütött recept pontosan jól jött hétvégén nekem. Friss, húsmentes, tejmentes, teljes értékű, laktató, tavaszi, szuperzöld.
Receptajánló:
Hozzávalók:
medvehagyma (1 csokor egy adaghoz)
linguine vagy spagetti
avokádó (kb. fél avokádó 1 adaghoz)
olívaolaj, fokhagyma, só, bors
Elkészítés:
Főzd ki a tésztát, közben olívaolajon futtasd át a felaprított medvehagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, és keverd hozzá a tésztát is - az avokádót pedig villával pürésítsd, és szintén keverd a tésztához. A képen egyben hagytam, de jobb pürésítve, bevallom, jobban bevonja a tésztát. Később úgy is kipróbáltam. Nagyon gyors és finom!
....és ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Szinglikonyha: bénázások a konyhában, avagy így főzök én otthon, csak...
Egyedül élek. Nő vagyok. Többnyire magamnak főzök. És nem vagyok gyakorlott szakács. Se gasztrofotós. Bénázom, de ki nézi? Szóval így csinálom én.
Brecz Judit23 zölden virító medvehagymás recept
A tavasz első hírnökei közé tartozik a március elejétől nyíló medvehagyma. Valódi vitaminbomba, felhasználása pedig igen sokrétű. Mutatjuk a legjobb recepteket hozzá!
Hering AndrásSZINGLIKONYHA: hasraütős 20 perces kamuázsiai tészta csirkével és brokkolival
Egyedül élek. Nő vagyok. Többnyire magamnak főzök. És nem vagyok gyakorlott szakács. Se gasztrofotós. Bénázom, de ki nézi? Szóval így csinálom én.
Brecz JuditÍgy kell gránátalmát pucolni - az eddigi leghatékonyabb "mit hogyan"...
Ha szoktál gránátalmát venni, de mindig megszenveded a megpucolását - amit megértünk - , most figyelj, ez tényleg segíteni fog!
Brecz Judit