SZABADTŰZ: Ugráltak a patakból a halak, én meg lencsés-kolbászos komfort-foodot főztem, mint egy igazi férfi

Mióta elmondhatom, hogy komolyabban foglalkozom a szabadban főzéssel, nyilván rengeteg időmet veszi el az is, hogy megtaláljam a legzsenibb, kint is elkészíthető ételeket. 

Több, csokorba szedett írás is speciálisan foglalkozik ezzel a témakörrel. A következő recepthez az ötletet a PRIMUS szakácskönyve, a Camping Culinary Heights adta, ami egyenesen a világ legjobb kempingkaja-gyűjteményének titulálja magát...és egyáltalán nem alaptalanul!

Vöröslencse, sült kolbásszal recept

Most egy igazán pazar lencsés ételre esett a választásom, mert ugye kinn a szabadban szükségünk van a magasabb szénhidrátbevitelre, nehogy már leessen a vércukor...Ehhez az ételhez - hogy hogy nem - , passzolt a sült kolbász is, de eskü a lencse volt a lényeg!A legnagyobb élmény amúgy az volt benne, hogy egy patakokkal körülvett kis szigeten készítettem, és ott is fogyasztottuk el, vacsora gyanánt. Vannak érzések, amiket olyan szuper lenne valahogy szövegbe, mozgó- vagy állóképbe zárni, de egyszerűen lehetetlen.

Na, ilyen az is, amikor a templomi csendben készülő lencse és sült kolbász hangját csak a patak csordogálása és a közeli tóból kiugráló halak csobbanása zavarja meg - hú, de geil!

Szóval ilyen miliőben tolni az arcunkba a vacsorát, amit az előbb szabad tűz mellett készítettünk el, az tényleg nem rossz! Szépen rendesen elkapott a szentimentalizmus, így inkább abba is fejezem a mondandóm, és arra ösztökéllek benneteket, hogy menjetek ki a szabadba, és keressetek Ti is ilyen élményeket! Ja de héló, kaja nélkül -30% ez a feeling, szóval főzzetek is valamit odakint!RECEPTÉRT KLIKK IDE

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...