Több, csokorba szedett írás is speciálisan foglalkozik ezzel a témakörrel. A következő recepthez az ötletet a PRIMUS szakácskönyve, a Camping Culinary Heights adta, ami egyenesen a világ legjobb kempingkaja-gyűjteményének titulálja magát...és egyáltalán nem alaptalanul!
Most egy igazán pazar lencsés ételre esett a választásom, mert ugye kinn a szabadban szükségünk van a magasabb szénhidrátbevitelre, nehogy már leessen a vércukor...Ehhez az ételhez - hogy hogy nem - , passzolt a sült kolbász is, de eskü a lencse volt a lényeg!A legnagyobb élmény amúgy az volt benne, hogy egy patakokkal körülvett kis szigeten készítettem, és ott is fogyasztottuk el, vacsora gyanánt. Vannak érzések, amiket olyan szuper lenne valahogy szövegbe, mozgó- vagy állóképbe zárni, de egyszerűen lehetetlen.
Na, ilyen az is, amikor a templomi csendben készülő lencse és sült kolbász hangját csak a patak csordogálása és a közeli tóból kiugráló halak csobbanása zavarja meg - hú, de geil!
Szóval ilyen miliőben tolni az arcunkba a vacsorát, amit az előbb szabad tűz mellett készítettünk el, az tényleg nem rossz! Szépen rendesen elkapott a szentimentalizmus, így inkább abba is fejezem a mondandóm, és arra ösztökéllek benneteket, hogy menjetek ki a szabadba, és keressetek Ti is ilyen élményeket! Ja de héló, kaja nélkül -30% ez a feeling, szóval főzzetek is valamit odakint!RECEPTÉRT KLIKK IDE