Egy süti elkészítése is lehet szemkápráztató látványosság – Lesd meg te is Junichi Mitsuborit munka közben!

Egy fiatal, japán édességkészítő mester rájött arra, egy gyönyörű sütifalatnak az elkészítését is érdemes a közönség elé tárni.

Hagyományosan Japánban az édesség sem a mennyiségről, hanem a figyelemről és a szaktudásról szól. A szigetországban a cukrászsütemények, vagyis a wagashik általában gondosan, aprólékosan kialakított falatkák. Ezek az elegáns édességek sokszor ragacsos rizsből hosszasan gyúrt, nyúlós motchiból, vagy éppen édes babpasztából, ankoból készülnek.

Akadnak növényi alapú zselésítőanyagból, nagyrészt agar-agarból vagy esetleg zselatinból kialakított, áttetszően törékeny finomságok is.

Junichi Mitsubori a maga platinaszőke hajával inkább hasonlít egy japán popsztárhoz, mintsem egy ősi mesterség művelőjéhez. Pedig a fiatalember harmadik generációs wagashi készítő. Keze alól szebbnél szebb, kifinomultabbnál kifinomultabb apró édességek kerülnek ki.

Mitsubori igazi újító, ugyanis ő volt az, aki kitalálta, hogy a teaceremóniához hasonlóan a wagashik készítését is lehet kifinomult szertartásossággal, nézők előtt gyakorolni. Ennek a sajátos műfajnak a „Kadou” nevet adta.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A sütit zölddé varázsoló teapor fényévekre van a valódi matchától - Megkóstoltuk az igazit is!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...