Egy süti elkészítése is lehet szemkápráztató látványosság – Lesd meg te is Junichi Mitsuborit munka közben!

Egy fiatal, japán édességkészítő mester rájött arra, egy gyönyörű sütifalatnak az elkészítését is érdemes a közönség elé tárni.

Hagyományosan Japánban az édesség sem a mennyiségről, hanem a figyelemről és a szaktudásról szól. A szigetországban a cukrászsütemények, vagyis a wagashik általában gondosan, aprólékosan kialakított falatkák. Ezek az elegáns édességek sokszor ragacsos rizsből hosszasan gyúrt, nyúlós motchiból, vagy éppen édes babpasztából, ankoból készülnek.

Akadnak növényi alapú zselésítőanyagból, nagyrészt agar-agarból vagy esetleg zselatinból kialakított, áttetszően törékeny finomságok is.

Junichi Mitsubori a maga platinaszőke hajával inkább hasonlít egy japán popsztárhoz, mintsem egy ősi mesterség művelőjéhez. Pedig a fiatalember harmadik generációs wagashi készítő. Keze alól szebbnél szebb, kifinomultabbnál kifinomultabb apró édességek kerülnek ki.

Mitsubori igazi újító, ugyanis ő volt az, aki kitalálta, hogy a teaceremóniához hasonlóan a wagashik készítését is lehet kifinomult szertartásossággal, nézők előtt gyakorolni. Ennek a sajátos műfajnak a „Kadou” nevet adta.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A sütit zölddé varázsoló teapor fényévekre van a valódi matchától - Megkóstoltuk az igazit is!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...