Az olvadt sajt és a friss főtt tészta párosát modorosan szólva "nehéz lefőzni".
London Camden városrészében található az a gyorskaját áruló stand, amelynek egy hatalmas, 40 kg-os, első osztályú parmezánkorong a főszereplője.
A helyben, frissen készített fetuccine tésztát kifőzik, összeforgatják egy tejszínes szósszal, majd beledobják a sajtkorong közepébe. Miközben mindegy egyes adag fetuccine fölvesz egy keveset a hőtől meglágyuló parmezánból, szépen egy mélyedést is váj a sajtba, ami a következő adag tészta kis "sajtmedencéje" lesz.
A The Cheese Wheel (A sajtkerék) névre hallgató gyorsétkezdében különböző feltétekkel dobják fel a sajtostésztát. Minden adagra kerül egy fehérboros tejszínes szósz is, snidlinggel és fokhagymával. Lehet kérni még a tésztára pirított erdei gombát, gombakrémet, pestót, paradicsomszószt, chilit, pácolt, lassan sütött sertéshúst, de rákot és kolbászt is.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Budapesti éttermek, ahol nem csak az ízlelőbimbóidat, hanem a szemedet is kényeztetik