Sajtmennyország Londonban - Te is megkóstolnád az óriási parmezánkerékben átforgatott friss fetuccinét?

A londoni The Cheese Wheel-ben a tálalás előtt egy hatalmas parmezánkorongba is bedobják a fettucinét.

Az olvadt sajt és a friss főtt tészta párosát modorosan szólva "nehéz lefőzni".

London Camden városrészében található az a gyorskaját áruló stand, amelynek egy hatalmas, 40 kg-os, első osztályú parmezánkorong a főszereplője.

A helyben, frissen készített fetuccine tésztát kifőzik, összeforgatják egy tejszínes szósszal, majd beledobják a sajtkorong közepébe. Miközben mindegy egyes adag fetuccine fölvesz egy keveset a hőtől meglágyuló parmezánból, szépen egy mélyedést is váj a sajtba, ami a következő adag tészta kis "sajtmedencéje" lesz.

A The Cheese Wheel (A sajtkerék) névre hallgató gyorsétkezdében különböző feltétekkel dobják fel a sajtostésztát. Minden adagra kerül egy fehérboros tejszínes szósz is, snidlinggel és fokhagymával. Lehet kérni még a tésztára pirított erdei gombát, gombakrémet, pestót, paradicsomszószt, chilit, pácolt, lassan sütött sertéshúst, de rákot és kolbászt is.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Budapesti éttermek, ahol nem csak az ízlelőbimbóidat, hanem a szemedet is kényeztetik

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...