Paradicsom-pillecukor és popcornjégkrém - felszálltunk a fine dining óriáskerekére!

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád.

A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Baraka séfje pedig megmutatja nekünk, hogyan vitt vidámságot a fine diningba. Mindannyiunknak vannak örökké kedves gyerekkori élményei: lubickolás a strandon, langyos délutánok egy parkban, kerti sütögetés a családdal…Ezeket idézi fel a Baraka nyári menüje nosztalgikus ízekkel gondtalan gyermekkorunkból: pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor, persze mindez új köntösben. Ki gondolta volna, hogy a fine dining ilyen derűs is lehet?

A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rákmacaronnal, libamájcukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf szolgál még további meglepetésekkel is. Végigkóstoltuk a nyári menüsor elemeit, és az ízharmóniák teljes kavalkádjával találkoztunk.

Miután leszálltunk a Baraka óriáskerekéről, sárgadinnyelevest kaptunk. Benne citrom, gyömbér és kókusz borzolta a kedélyeket. Norvég homár és paradicsomtextúrák következtek, amelyek között a legizgalmasabb ötlet egy paradicsomvízből készült pillecukor volt. Majd Szent Jakab-kagyló egy kis passiógyümölcs-ízzel és retekkel. Számunkra az egyik legízletesebb fogás az új-zélandi bárány volt répával és narancsborssal. André Bicalho séf új köntösbe bújtatva mutatja meg a nyár ízeit, illatait, színvilágát. Mindenki készüljön fel, mert egy kimerítő, de annál kalandosabb ízélmény várja nyáron a Barakában.

Paradicsom textúrák és norvég homár

A séf élete

Nem titok, André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására. A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal. A séf életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik. És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé, és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:

“A budapesti nyarak mindig édesek és naposak, a jókedv a levegőben van! Idén nyári inspirációként ennek a NYÁRI BOLONDOZÁSNAK számtalan könnyelmű arcát szerettem volna megmutatni– ecseteli a séf nyári inspirációját. „A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád."

,,Felkészítjük vendégeinket egy vidám és játékos szenzációra, szálljanak fel fine dining óriáskerekünkre. Élvezzük a nyári estét!”

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

4+1 ínycsiklandozó gasztro köszönőajándék esküvőre

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!