Megmutatjuk, miért éri meg a Starbucksban dolgozni - Ott jártunk, és egy csomó titokra fény derült

Kávékóstoltatás, szépen díszített kávéköltemények és mesebeli dunai panoráma jellemezte az újonnan nyílt Starbucks Promenade-ban rendezett baristaversenyt. 

A kellemes nyári napsütésben sütkérezve, a Duna-korzón sétálókat nézegetve egy apró pohárból jó hangosan szürcsölgettem a kávémat. Nem lógtam ki a kávézó vendégeinek sorából, mivel velem együtt jó páran tettek ugyanígy. A szokatlan jelenet az augusztus 25-én megnyitott Starbucks Promenade-ban játszódott le, ahol a cég legjobb baristái mérték össze tudásukat. A versenyszámok között volt a kávékóstoltatás is, és ahhoz, hogy a kávé ízjegyei igazán meg tudják mutatni magukat, bizony, muszáj volt szürcsölgetnünk - ha kedvet kaptál ehhez az élményhez, jelentkezz te is egy ingyenes kávékóstolásra kedvenc Starbucksodban.

Szabó Dominika kávét kóstoltat

A Starbucks minden évben megrendezi nemzetközi versenyét, a Barista Championshipet, amely a cég vállalkozó szellemű baristáit igazi szakmai kihívás elé állítja.

A versenyzőknek a már említett kávékóstoltatáson felül a latte art fordulóban hat különböző, látványosan díszített tejeskávét kellett elkészíteni. Ezt követően talpraesettségükről, rátermettségükről, sőt, színészi képességeikről is tanúbizonyságot kellett tenniük, amikor egy-egy macerás vendéget megszemélyesítő zsűritagnak kellett finom, személyre szabott italokat ajánlaniuk.

Varga Balázs és a zsűri is jól érezte magát a szituációs feladatok megoldása közben

Bizony, nem könnyű megtalálni a megfelelő megoldást egy baristának, ha egy presszókávé-rajongó egyszer csak megkóstolná a tejeskávét, de laktózérzékeny.

Az oldott, jó hangulatú versenyen derekasan helyt álltak a versenyzők. A magyarországi négy legjobb, vagyis Gáspár Szonja, Szabó Dominika, Varga Balázs és Simárszki Tamás közül csak egyikőjük vesz részt a wrocławi döntőn. Tamás elegáns mozdulatai, kreatív megoldásai nekem, a laikus szemlélőnek is meggyőzőek voltak, nem véletlenül az ő teljesítményét értékelte a legjobbnak a zsűri is.

Gáspár Szonja saját italkreációját készíti

Tamás számára a kávé azután vált igazi, nagy szerelemmé, hogy a Starbucks dolgozójaként megismerkedett vele.

Munka helyett végül is hivatást talált a cég segítségével, elvégezte a Starbucks kávémesteri képzését, és a versenyt követően a Starbucks Promenade műszakvezetőjeként építi tovább karrierjét.

Lukáš Porazil, Starbucks district manager, Simárszki Tamás, Gáspár Szonja, Szabó Dominika, Varga Balázs

Minden versenyző ráadásként egy saját kávékreációval is készült. Ezek közül is Simárszki Tamás italát választották a legfinomabbnak a kóstolók.

Ha van kedved, készítsd el otthon te is ezt a kávékülönlegességet, vagyis a Cold brew Tiramisu Frapuccinót!

Simárszki Tamás és a Cold Brew Tiramisu Frapuccino

Tamás sokáig dolgozott azon, hogy rájöjjön, mitől lehet tiramisu ízű egy tejeskávé. Nekem elárulta, hogy a titok nyitja a vanília- és a karamellszirupban van.

  • Csinálj 2dl cold brew, azaz hideg vízzel készültkávét!

  • Adj hozzá 1 dl tejet, és azonos arányban vanília- és karamellszirupot !

  • Kevés jéggel turmixold össze a keveréket!

  • Kínáld tejszínhabbal és csokoládédarabokkal, vagy sötét kakaóporral díszítve!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Hamburgermacaron vagy macaronhamburger? - Itt a legfurcsább gasztrofrigy

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...