Nem bisztró és nem fine dining - Mi az? Megnyitott a Ramazuri Bistronomy

Sem nem bisztró, sem nem fine dining. Megnyitott a Ramazuri Bistronomy a budai Várnegyedben.         

A Várnegyedben nyílt meg a főváros legújabb, összetett és átgondolt fogásokat kínáló étterme, a Ramazuri. Ha pontosak akarunk lenni, ez az étterem valójában egy "bistronomy". Ne csodálkozzon az olvasó, ha nem találkozott még ezzel a kifejezéssel, a tulajdonosok ugyanis szándékosan akarják összezavarni. Nem akarják a szokásos fogalmakkal leírni vendéglátóhelyüket, mert

Csokoládés, csicsókás kacsamell fodros kellel

nem a kategóriákban, hanem a jó ételekben hisznek.

Így sem a fine dining, sem a bisztró kifejezés nem írja le pontosan azt a típusú vendéglátóhelyet, amit létre akartak hozni. A bistronomy megnevezés a gasztronómia iránti szenvedélyre és a bisztrók által képviselt közvetlen hangulatra egyaránt utal.

Ebédidőben a bisztrókonyhát idéző ételkínálattal várják a betérőket, a vacsorázók pedig öt fogásos degusztációs menüt kóstolhatnak végig amellett, hogy ekkor is lehet à la carterendelni. Az ételek hangzatos fantázianevek helyett csak - hangsúlyozottan szezonális - összetevőikkel vannak jelölve az étlapon.

Kóstolhatunk többek között kacsamellet cseresznyével, csokoládéval, csicsókával, fodros kellel, vagy tőkehalat klorofillal - igen, jól olvastátok - és íróval.

Az étterem enteriőrje kortalanul elegáns, de mégis összetéveszthetetlenül mai közeget kínál az étkezésnek, amit a Ramazuri hitvallása szerint "tiszta ízek összehangolásával és a meglepetés erejével" tesznek élménnyé. A most elérhető ételek Fekete Norbert séf kreációi.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Kint tombol a hőség, ezeknek a cukrászoknak a kezei között viszont -196 Celsius fokossá válik minden

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Megérkezett az ünnepi asztal új sztárja: ez a bejgli tarolni...

Mivel már hazánkban is dubajicsoki-lázban ég mindenki, így várható volt, hogy az új slágertermék a karácsonyi édessségek sorát is megostromolja. Nem kellett sokáig várni, hogy megjelenjen a dubaji csokis szaloncukor és bejgli. Utóbbi pedig még a hagyományos ízeket is letarolhatja.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...