"Ne halogass, vágj bele! Ha beleszeretsz egy szakmába, akkor abban sikeres leszel!" - interjú a megújult The Bake Shop tulajdonospárosával

A The Bake Shop egy igazi sütimennyország Budapest belvárosában. A tüneményes helyet két huszonéves cukrászlány működteti, teljesen önállóan. Benéztünk hozzájuk!

Évek óta figyelemmel kísérünk egy Instagram oldalt, ahová egy fiatal cukrászlány napról napra csodaszép tortákat, pitéket, márványos tortákat posztol. Suri Dominika 2014-ben nyitotta meg első üzletét, a stílusosan csak Domi's Bake Shopnak keresztelt sütizőt. Amikor pár hónappal ezelőtt megláttuk, hogy bezárja a boltot, meglepődtünk. Egy tehetséges cukrász, aki a közösségi média segítségével, nem kevés üzleti érzékkel megáldva a húszas évei elején már sikeres vállalkozást üzemeltet, vajon miért húzná le a rolót? Hamar választ kaptunk a kérdésünkre.

Egy hónapja Suri Dominika nagyobb és szebb sütizőt nyitott egy barátjával a Klauzál utcában, a bulinegyed kellős közepén. Benéztünk a Domi's Bake Shop utódjába, a The Bake Shopba.

Napsütötte őszi reggelen - a hírhedt Doboz szórakozóhellyel szemben - egy csupa üveges üzlethelyiség felé vettük az irányt. A nagy üvegablakokon át belátni a sütizőbe. Kellemes vintage hangulatú bútorok és egy színes cementlapokból összeállított fal invitálnak beljebb minket...

Domi nyitott ajtót nekünk, majd a csodás márványmunkalapos konyhában sürgölődő Nati - Domi új üzlettársa - egyből megkérdezte, kérünk-e egy csésze kávét.Természetesen nem utasítottuk vissza az ajánlatot, és Domi máris darálta, adagolta és főzte a fekete eszpresszót, saját kezűleg. Letelepedtünk a színes cementfal elé, hogy finom kávék mellett beszélgessünk kicsit a sütikről és az új üzletről.

"Minden a Domi's Bake Shoppal kezdődött...az volt ennek az üzletnek a kistestvére. Az az üzlet kinőtte magát, és rájöttem arra is, hogy egyedül nem tudok vinni egy ilyen vállalkozást" - kezdte a történetet Domi.

Domi régebben már együtt dogozott egy szintén lelkes cukrászlánnyal, Fábián Natalie-val, akinek régi álma volt, hogy saját üzlete legyen. Domi és Nati ízlése, mind az enteriőr, mind a sütik terén hasonló, így a közös üzlet ötlete végül megvalósításba fordult. Szinte semmilyen súrlódás nincs a két lány között.

via GIPHY

,,Dominak talán még ismeretlen volt az, hogy milyen együtt dolgozni egy társsal, de hál'isten annyira egyet értünk mindenben, hogy nem igazán kell kompromisszumokat kötni. A dekorációs elemek kiválogatásától kezdve, a sütikínálat összeállításáig, mindenben nagy egyetértés van közöttünk " - meséli Nati.

A cukrászda sarkában berendezett kis beszélgetőzug kanapéján ide-oda dőlve nevetgéltek a lányok, olyanok voltak, mint két eleven gimis. Imádják a helyet és a sütiket, na meg a szakmájukat. Egymás szavába vágva meséltek arról, miért döntöttek úgy, hogy cukrászok lesznek.

,,Én tizenkét éves korom óta tudtam, hogy cukrász akarok lenni, szóval nekem ez egy egészen egyszerű sztori volt" - mesélte Nati, miközben Domi csendben kuncogott mögötte.

Domi karriertörténete kicsivel bonyolultabb, ő sok mindenbe belekezdett. Elmondása szerint hamar abbahagyja a dolgokat, ha elveszíti az érdeklődését:

,,Én nagyon sok minden szerettem volna lenni. Sokáig halogattam a pályaválasztást, de azt tanácsolom, ne halogass, vágj bele! Nekem a cukrászat tetszett, az volt az a hobbi, ami nem untatott. Elindultam a cukrászat felé és teljesen beleszerettem. Mindig ad valami újat, valami pluszt, ami arra sarkall, hogy fejlődjek." - mondta Domi, majd Natihoz fordult, aki mint egy jó üzlettárs befejezte a gondolatot: ,,Úgy gondolom, ha az ember megtalálja azt a hivatást, amit igazán szeret és amivel pénzt tud keresni, akkor nem fásul bele, és egész életében megmarad a folyamatos érdeklődés és az ambíció. Ha beleszeretsz egy szakmába, akkor abban sikeres leszel!"

A The Bake Shopban töltött időnk alatt sem állt le az élet, két kérdésünk között két Ferrero-szeletre is csokiborítás került, valamint 12 kis tarte nyerte el végső formáját. Utóbbinak nem tudtunk ellenállni, és lecsaptunk egy friss égetett tojáshabbal borított Passion fruit tarte-ra.

Ez a tarte, azaz tortácska egy linzertésztás alapra simított vaníliakrémből állt - a lányok az egész süteményt égetett tojáshabbal koronázták, valamint "koronaékszer" gyanánt egy kis passiógyümölcs is rákerült, de gránátalma-magos verzióban is készítik. Bár meg kellett küzdenünk vele, mert a tömör tésztából nehezen lehetett kikanyarítani egy-egy falatot, de az ízekkel nem volt gond.

A lányok energiája szinte ragadós, hatalmas lelkesedéssel készülnek a sütik, és más pék-készítmények is. A The Bake Shop ugyanis nemcsak a már megismert és közkedvelt kekszekkel, tortákkal és pitékkel várja a látogatókat, hanem már reggelit is felszolgálnak: minden hétköznap hatalmas házi kenyérszeletekből készült, vörös pestoval, sonkával, sajttal, jégsalival vagy tojáskrémmel - esetleg padlizsánkrémmel - megpakolt grillezett szendvicsekhez is hozzájuthatunk náluk.

Hétvégente olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a quiche. Ez a klasszikus francia étel egy omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött pite, amit a lányok spenóttal, fetasajttal vagy baconnel és hagymával készítenek. Mi egy pesto rosso-s, sonkás szendvicset választottunk: hatalmas ropogós kenyerek és finom, ízes feltétek - abszolút kiadós reggeli volt.

Aki a bulinegyedben jár, és másnapos reggelire vagy egy kis cukorsokkra szomjazik, térjen be a lányokhoz, mert remek társasággal és jó ízekkel találkozhat!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Halászlé vagy tejbegríz? Neked mi volt a kedvenc ételed kiskorodban? - Ovisokat kérdeztünk ételekről és főzésről - VIDEÓ

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...