Évek óta figyelemmel kísérünk egy Instagram oldalt, ahová egy fiatal cukrászlány napról napra csodaszép tortákat, pitéket, márványos tortákat posztol. Suri Dominika 2014-ben nyitotta meg első üzletét, a stílusosan csak Domi's Bake Shopnak keresztelt sütizőt. Amikor pár hónappal ezelőtt megláttuk, hogy bezárja a boltot, meglepődtünk. Egy tehetséges cukrász, aki a közösségi média segítségével, nem kevés üzleti érzékkel megáldva a húszas évei elején már sikeres vállalkozást üzemeltet, vajon miért húzná le a rolót? Hamar választ kaptunk a kérdésünkre.
Egy hónapja Suri Dominika nagyobb és szebb sütizőt nyitott egy barátjával a Klauzál utcában, a bulinegyed kellős közepén. Benéztünk a Domi's Bake Shop utódjába, a The Bake Shopba.
Napsütötte őszi reggelen - a hírhedt Doboz szórakozóhellyel szemben - egy csupa üveges üzlethelyiség felé vettük az irányt. A nagy üvegablakokon át belátni a sütizőbe. Kellemes vintage hangulatú bútorok és egy színes cementlapokból összeállított fal invitálnak beljebb minket...
Domi nyitott ajtót nekünk, majd a csodás márványmunkalapos konyhában sürgölődő Nati - Domi új üzlettársa - egyből megkérdezte, kérünk-e egy csésze kávét.Természetesen nem utasítottuk vissza az ajánlatot, és Domi máris darálta, adagolta és főzte a fekete eszpresszót, saját kezűleg. Letelepedtünk a színes cementfal elé, hogy finom kávék mellett beszélgessünk kicsit a sütikről és az új üzletről.
"Minden a Domi's Bake Shoppal kezdődött...az volt ennek az üzletnek a kistestvére. Az az üzlet kinőtte magát, és rájöttem arra is, hogy egyedül nem tudok vinni egy ilyen vállalkozást" - kezdte a történetet Domi.
Domi régebben már együtt dogozott egy szintén lelkes cukrászlánnyal, Fábián Natalie-val, akinek régi álma volt, hogy saját üzlete legyen. Domi és Nati ízlése, mind az enteriőr, mind a sütik terén hasonló, így a közös üzlet ötlete végül megvalósításba fordult. Szinte semmilyen súrlódás nincs a két lány között.
,,Dominak talán még ismeretlen volt az, hogy milyen együtt dolgozni egy társsal, de hál'isten annyira egyet értünk mindenben, hogy nem igazán kell kompromisszumokat kötni. A dekorációs elemek kiválogatásától kezdve, a sütikínálat összeállításáig, mindenben nagy egyetértés van közöttünk " - meséli Nati.
A cukrászda sarkában berendezett kis beszélgetőzug kanapéján ide-oda dőlve nevetgéltek a lányok, olyanok voltak, mint két eleven gimis. Imádják a helyet és a sütiket, na meg a szakmájukat. Egymás szavába vágva meséltek arról, miért döntöttek úgy, hogy cukrászok lesznek.
,,Én tizenkét éves korom óta tudtam, hogy cukrász akarok lenni, szóval nekem ez egy egészen egyszerű sztori volt" - mesélte Nati, miközben Domi csendben kuncogott mögötte.
Domi karriertörténete kicsivel bonyolultabb, ő sok mindenbe belekezdett. Elmondása szerint hamar abbahagyja a dolgokat, ha elveszíti az érdeklődését:
,,Én nagyon sok minden szerettem volna lenni. Sokáig halogattam a pályaválasztást, de azt tanácsolom, ne halogass, vágj bele! Nekem a cukrászat tetszett, az volt az a hobbi, ami nem untatott. Elindultam a cukrászat felé és teljesen beleszerettem. Mindig ad valami újat, valami pluszt, ami arra sarkall, hogy fejlődjek." - mondta Domi, majd Natihoz fordult, aki mint egy jó üzlettárs befejezte a gondolatot: ,,Úgy gondolom, ha az ember megtalálja azt a hivatást, amit igazán szeret és amivel pénzt tud keresni, akkor nem fásul bele, és egész életében megmarad a folyamatos érdeklődés és az ambíció. Ha beleszeretsz egy szakmába, akkor abban sikeres leszel!"
A The Bake Shopban töltött időnk alatt sem állt le az élet, két kérdésünk között két Ferrero-szeletre is csokiborítás került, valamint 12 kis tarte nyerte el végső formáját. Utóbbinak nem tudtunk ellenállni, és lecsaptunk egy friss égetett tojáshabbal borított Passion fruit tarte-ra.
Ez a tarte, azaz tortácska egy linzertésztás alapra simított vaníliakrémből állt - a lányok az egész süteményt égetett tojáshabbal koronázták, valamint "koronaékszer" gyanánt egy kis passiógyümölcs is rákerült, de gránátalma-magos verzióban is készítik. Bár meg kellett küzdenünk vele, mert a tömör tésztából nehezen lehetett kikanyarítani egy-egy falatot, de az ízekkel nem volt gond.
A lányok energiája szinte ragadós, hatalmas lelkesedéssel készülnek a sütik, és más pék-készítmények is. A The Bake Shop ugyanis nemcsak a már megismert és közkedvelt kekszekkel, tortákkal és pitékkel várja a látogatókat, hanem már reggelit is felszolgálnak: minden hétköznap hatalmas házi kenyérszeletekből készült, vörös pestoval, sonkával, sajttal, jégsalival vagy tojáskrémmel - esetleg padlizsánkrémmel - megpakolt grillezett szendvicsekhez is hozzájuthatunk náluk.
Hétvégente olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a quiche. Ez a klasszikus francia étel egy omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött pite, amit a lányok spenóttal, fetasajttal vagy baconnel és hagymával készítenek. Mi egy pesto rosso-s, sonkás szendvicset választottunk: hatalmas ropogós kenyerek és finom, ízes feltétek - abszolút kiadós reggeli volt.
Aki a bulinegyedben jár, és másnapos reggelire vagy egy kis cukorsokkra szomjazik, térjen be a lányokhoz, mert remek társasággal és jó ízekkel találkozhat!