Milyen a tökéletes burger Anthony Bourdain szerint? Eláruljuk!

Anthony Bourdain sztárséf nem híve a fontoskodó megoldásoknak. Szerinte három dolog kell ahhoz, hogy egy hambi finom legyen.              

Anthony Bourdain sztárséf, aki mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan kiállt a Harvey Weinstein által zaklatott barátnője, Asia Argento mellett, visszatért a kaptafához. A Business Insider olvasóinak elmesélte, milyen szerinte a tökéletes hamburger. Ismerjük már annyira Bourdain imidzsét, hogy sejthetjük, nem híve annak, hogy túlbonyolítsuk ezt az egyszerű, de nagyszerű kaját.

Bourdain szerint fel kell tennünk magunknak a kérdést, amikor burgersütésre adjuk a fejünket: amivel fel szeretnénk dobni az alapreceptet, valóban jobbá teszi a hambit?

Előfordulhat, hogy egy trükkös változtatástól elámulnak az emberek, és dicsérik a szakács leleményességét. Érdemes azonban belegondolni, hogy ezek a változtatások jobbá teszik-e az ételeket.

Bourdain szerint a tökéletes hamburgerhez az alábbi három összetevő szükséges mindössze:

  • klasszikusan lágy, burgonyával készült hamburgerbuci

  • egy adag jó minőségű darált marhahús

  • könnyen olvadó lapkasajt

Bourdain a klasszikus egyszerűséget csak salátával, paradicsommal, kéksajttal hajlandó egy kicsit fellazítani. Meglepő módon a bacont sem tartja egy burger kihagyhatatlan összetevőjének. Hiába pakol azonban néhanapján a séf is pár különleges összetevőt a burgerébe , kihangsúlyozza azt is, hogy ennek a fogásnak fizikailag alkalmasnak kell lennie arra, hogy akár fél kézzel is meg tudjuk ragadni. Az is fontos, hogy minden falatba kerüljön minden hozzávalóból.

"Nem jó az, ha egy-egy falatba csak hús vagy csak buci jut" - mondta Bourdain.

A manapság divatos, minden földi jóval megpakolt burgerszörnyek nem tartoznak a séf favoritjai közé. Óvatosan kell bánni az arányokkal - teszi hozzá a séf. Nem jó, ha túl sok a hús vagy a buci, ha túl zsíros a szendvics vagy túl száraz. A szószokkal kapcsolatban Bourdain szintén az egyszerűségre esküszik. Számára a ketchup, esetleg egy kis majonéz fér bele egy burgerbe. A többi már túlzás. Egyetértesz?

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A legújabb Le Creuset kollekció is 2018 színében, vagyis lilában pompázik

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...