Milyen a tökéletes burger Anthony Bourdain szerint? Eláruljuk!

Anthony Bourdain sztárséf nem híve a fontoskodó megoldásoknak. Szerinte három dolog kell ahhoz, hogy egy hambi finom legyen.              

Anthony Bourdain sztárséf, aki mostanában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan kiállt a Harvey Weinstein által zaklatott barátnője, Asia Argento mellett, visszatért a kaptafához. A Business Insider olvasóinak elmesélte, milyen szerinte a tökéletes hamburger. Ismerjük már annyira Bourdain imidzsét, hogy sejthetjük, nem híve annak, hogy túlbonyolítsuk ezt az egyszerű, de nagyszerű kaját.

Bourdain szerint fel kell tennünk magunknak a kérdést, amikor burgersütésre adjuk a fejünket: amivel fel szeretnénk dobni az alapreceptet, valóban jobbá teszi a hambit?

Előfordulhat, hogy egy trükkös változtatástól elámulnak az emberek, és dicsérik a szakács leleményességét. Érdemes azonban belegondolni, hogy ezek a változtatások jobbá teszik-e az ételeket.

Bourdain szerint a tökéletes hamburgerhez az alábbi három összetevő szükséges mindössze:

  • klasszikusan lágy, burgonyával készült hamburgerbuci

  • egy adag jó minőségű darált marhahús

  • könnyen olvadó lapkasajt

Bourdain a klasszikus egyszerűséget csak salátával, paradicsommal, kéksajttal hajlandó egy kicsit fellazítani. Meglepő módon a bacont sem tartja egy burger kihagyhatatlan összetevőjének. Hiába pakol azonban néhanapján a séf is pár különleges összetevőt a burgerébe , kihangsúlyozza azt is, hogy ennek a fogásnak fizikailag alkalmasnak kell lennie arra, hogy akár fél kézzel is meg tudjuk ragadni. Az is fontos, hogy minden falatba kerüljön minden hozzávalóból.

"Nem jó az, ha egy-egy falatba csak hús vagy csak buci jut" - mondta Bourdain.

A manapság divatos, minden földi jóval megpakolt burgerszörnyek nem tartoznak a séf favoritjai közé. Óvatosan kell bánni az arányokkal - teszi hozzá a séf. Nem jó, ha túl sok a hús vagy a buci, ha túl zsíros a szendvics vagy túl száraz. A szószokkal kapcsolatban Bourdain szintén az egyszerűségre esküszik. Számára a ketchup, esetleg egy kis majonéz fér bele egy burgerbe. A többi már túlzás. Egyetértesz?

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A legújabb Le Creuset kollekció is 2018 színében, vagyis lilában pompázik

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!