Mexikó közelebb van, mint gondolnád. Mutatunk 6 helyet, ahol jóféle mexikói kaját kapsz

Taco, burrito, jalapeño, margaritas – elég ha csak ennyit mondunk és máris beindultak a pavlovi reflexek? Irány Mexikó vagy egy mexikói étterem! 

Bolondulunk a fűszeres és csípős kajákért és a margaritákért. A város mexikói éttermei különösen alkalmasak arra, hogy egyszerre hódolhassunk az összes szenvedélyünknek. Mutatjuk, merre szoktunk indulni, ha fejünkbe csapjuk a sombrerót.

Gringos Amigos – a budai

Emlékeztek még a Szomszédokból a presszóra, ahol Alma dolgozott? Bármennyire is furcsának tűnik a kérdés, abszolút témába vág, mert hogy Alma régi munkahelye ad otthont már egy ideje az Alkotás úton a Gringos Amigosnak. Bármi történik, mindig burritót kérünk itt, mézes malachússal, csípős szósszal, tejföllel, babbal és rizzsel, kukoricával és salátával. Nem kis meló megenni, de ha igazán éhesen érkezünk – hiszen csak így érdemes -, akkor némi kis szuszogást közbeiktatva el lehet tüntetni ezt a jól felépített burritót is, tapasztalatból beszélünk, érdemes elhinni.

Arriba – az elérhető

Az Arriba több helyszínen is fellelhető a városban, sőt akár online is lehet tőlük rendelni, ami különösen jól jön például másnaposság esetén. Két választás lehetséges számunkra itt, - persze az étlapon sokkal több minden van -, de az évek múlásának az az egyik előnye, hogy az ember kitapasztalja, hogy mit szeret, aztán pedig következetes lesz. Szóval mi itt vagy burritót vagy sajtos quesadilla-t szoktunk enni, hangulattól függő csípősséggel. Sajnos már többször belefutottunk unott és kedvetlen kiszolgálásba, de szentül hiszünk benne, hogy a jókedvűen összedögönyözött burritonak még jobb lesz az íze.

Tereza – a legújabb

A legújabb mexikói helyet, a Terezát a Nagymező utcában találjuk, a megboldogult Bordó Bisztró kerthelyiségében, de ha jön majd a zordabb idő, birtokbe veszik a benti részt. A Mazel Tov tulajdonosai mexikó szerelmesei is, mi pedig a tacok közül a carnitasba szerettünk bele, olyannyira, hogy nem is akartunk más tacót tesztelni, inkább a tépett malachúsosból vágtunk be rögtön kettőt. Külön élveztünk, hogy a guacamole nem egy avokádópüré, hanem kockákba szelve, de mégis krémesen lehet a saját készítésű házi tortillára ügyeskedni a paradicsom és avokádó darabkákat. A klasszikus margaritákra sem volt a helyszínen panasz, a másnap reggelünk azonban nem indult gördülékenyen, bár tartunk tőle, hogy ez inkább a mennyiség, mintsem a minőség miatt lehetett így. A kiszolgálás nagyszerű, örökre szívünkbe zártuk a szuper lelkes, kedves, mosolygós és magyarul is nagyszerűen beszélő portugál lányt, aki magyartudásával és segítőkészségeivel tette fel a Terezában töltött esténkre a koronát. Csípjük ezt a multikultit!

Iguana – a beülős

Mexikó az V. kerületben. Természetesen az Iguanaban készült margaritákat is teszteltük, pusztán kötelességtudatból, ráadásul a klasszikus verziót, és itt is mindent rendben találtunk. A mennyiségre érdemes figyelni – ennyi csak a bölcs javaslatunk. Hétköznap van ebédmenü, ami a közelben dolgozó megfáradt irodistáknak igazán jó hír. Ha pedig az étlapról választunk, akkor jó szívvel ajánljuk a Jenő féle quesadillát. Nem tudjuk, hogy Jenő kicsoda, de chorizós összeállítását már többször is próbára tettük, jó is volt, persze mással is bátran lehet próbálkozni.

Calavera – az újpesti

Távol a belváros zajától, Újpesten találtunk rá a Calaverara, és egy esős szombaton jártunk ott először. Kedves és gyors kiszolgálás, és az elvárt szerint teljesítő ételek fogadtak minket. Kocsival érkeztünk, így most a margariták kimaradtak. Az adagok hatalmasak, normal étvággyal is nem lehet megkűzdeni az elénk tálaltakkal, de persze a maradékot haza is lehet vinni, jó szolgáltatot tesz még az később. A belső tér szellős, van dekoráció a falakon, de valahogy mégis üresnek tűnik még, lehet ez majd idővel változik. Egy kirándulást mindenképpen megér a helyszín, a csípősek megríkattak minket kicsit, pedig becsszó bírjuk a kiképzést.

Palapa – a szentendrei

A szentendrei Duna-parttól nem messze, egy eldugottnak tűnő kis utcában találjuk a Palapa-t, amit egyből megszerettünk zegzugos hangulata miatt. Színes, kicsit szedett-vedett, de mégis magával ragadó a hangulat a sok-sok növénnyel. A sajtleves isteni volt, a fűszerekkel is jól bánnak, bármikor visszamennénk ide is.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

5 magyar séf, akiknek nem csak az ételeit, hanem az Instáját is imádjuk

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...