Ha lassan is, de közeledik a nyár, mi pedig izgatottan figyeljük a budapesti vendéglátóhelyek újdonságait. Elsőként a Kazinczy utcai Bar Pharma rukkolt elő nyárias ízekkel, a napokban Facebook-oldalukon mutatták be a nyári kollekció darabjait. Los Péter, a Bar Pharma egyik tulajdonosa mesélt nekünk az újdonságokról: „Idén nyárra egy nagyszabású új koncepcióval készülünk, melynek központjában a fagylalt alapú alkoholos és alkoholmentes koktélok állnak. A tőlünk megszokott extravagáns összetevők és textúrák jelennek meg új italainkban is, amelyeket 3-6 hónapon keresztül tesztelünk. Itallapukon egyre nagyobb szerepet kap a természetközeliség és a hazai alapanyagok, mint például a som vagy a kökény.”
A tesztidőszakot valóban nagyon komolyan veszi a csapat, addig egy ital sem kerülhet fel az itallapra, amíg az nem tökéletes.
Idén a Facebook-közösség tagjai közül két tesztelő csapatot is toboroztak, akik a következő 2 hétben elsők között kóstolhatják meg az új italokat, többek között a zacskóban szervírozott take away koktélokat is.
A koktélokat lebomló műanyagból készült zacskókban kínálják, és kukoricacsuhéból készített szívószálakkal lehet szürcsölni. A környezetbarát szívószál minden biztonsági elvárásnak megfelel, ráadásul sem az italban, sem pedig a szájban nem ázik át, vagy olvad fel. A környezetbarát csomagolással szeretnének példát mutatni a város vendéglátóhelyeinek, illetve felhívni a figyelmet a mindennapi tudatosságra.
„Olyan fagylaltbeszállítóval dolgozunk, aki a mi igényeink szerint készíti el a koktélokhoz használt fagyialapokat, amelyekbe a személyes felügyeletünk mellett kerülnek bele a különböző alkoholos italok.
Idén lesz például tárkonyos kacsaraguleves-fagyi birsalmazselével és konyakkal. Nem csak az ízek, hanem a textúrák sokfélesége is izgalmas lesz.” – osztotta meg velünk a nyári terveket Los.
A magyar vendégeknek kedvezve a nyári nyitva tartás is megváltozik, hiszen a tervek szerint 18.00 óra helyett már 15.00 órakor kitárulnak a bár kapui. A négylábú vendégeket is különlegességekkel várják, lesz kutyaásványvíz, kutyaropi és borjúmájból készített kutyafagyi is, így a gazdik saját ízlelőbimbóik mellett kutyáikat is kényeztethetik.
Még eggyel több ok, hogy mielőbb jöjjön a nyár! Persze, előtte még legyen egy kis tavasz is végre.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Túl drága a Le Creuset sütőedény, de nagyon vágysz rá? Itt a megoldás!