Második böjthetem zseniális falafellel, poharas ramennel és vega szerelemmel

Második hetem is eltelt a böjt jegyében, és bár megkésve kicsit, és meg is törve - kösz, influenza! - , de újra jelentkezem az élményeimmel.

Eltelt 2 hét, se hús, se pia

Hogy mit is tudnék mondani közel 2 hétnyi, alkohol és hús nélküli tapasztalataimról? Azt, hogy az alkohol egyre jobban hiányzik. Nem, nem vagyok alkoholista, de szeretem a jó bort, ételhez a sört, és egy fárasztó utazás után valami pazar rum és whisky is jól tud esni! Ellenben most csak az alkoholmentes sört ihatom, ami most már nem is annyira jó....sőt, igazából sose volt az.Na és akkor itt van még a hús hiánya is, ami múlt héten sajnos erősen meglegyintette a szervezetemet, köszönhetően egy nagyon kedves nagyinak, akinél forgattunk, és aki többek közt slambucot készített - mintegy negyed kilónyi füstölt házi szalonnából.Na ott eltört bennem valami, a kollégáim fotóin is látható rajtam a világ összes fájdalma - szóval fullba nyomtam a Keanu Reeves-t. Kibírtam, és ami nem öl meg, az ugye megerősít. Aha, biztos. Akkor én vagyok a Hulk.

Thai kókusztejes curry ramen, marinált shiitakeval

Viszont próbálkoztam megint új vega receptekkel és egy szuper vega kajáldával is:

CURRY RAMEN

Az egyik, amit már többféle verzióban kipróbáltam, egy curry ramen volt. Most ehhez csináltam saját thai currypasztát, amivel felütöttem egy kókusztejes alaplevet, és ezt öntöttem a boltokban is bárhol kapható poharas ramentésztára. Ja, és húspótlónak és umamibástyának pedig marinált és grillezett shiitakegombát pattintottam mellé. Egész pazar kis cucc, főleg, hogy az amúgy annyira nem túl izgi poharas rament így otthon felturbózva és ügyesen visszacsomagolva el is vihetjük magunkkal, és melegítés után fogyaszthatjuk is!

Falafel és tabulé

HÁZI FALAFEL

A másik, amit kigondoltam, a házi falafel volt. Ez onnan indult, hogy kaptam egy fülest arról, hogy hol kapható Közép-Európa legjobb falafele - igen, Budapesten! Fúú, hát, kipróbáltam, és most tudnék egy elég hosszas és vulgáris kritikacunamit írni, de inkább nem teszem. Szóval ezen a helyen mégsem volt olyan jó a falafel, és ezen felpaprikázódva inkább csináltam sajátot.

Nyilván ez megint marha beképzeltnek hat, de az én falafelem jobb, mint a legtöbb, amit kapni lehet a vendéglátásban. Nem fűrészpor sűrűségű, a textúrája ropogós, ahogy a külseje is roppanósra van sülve, a belseje pedig közel krémes, ja, és hát van íze! ÍZE! Nem csak só, hanem fűszerek és zöldfűszerek egyvelege.És akik kóstolták, azok is rabjai lettek - ez mi, ha nem bizonyíték. Hozzá pedig tabulét csináltam, mert hát az olyan egészséges és gyönyörű színes.

VeganLove a Magic Burgerben

MAGIC BURGER

Végül pedig egy újabb hely, ahol böjt idején se kell a húsos élményekről lemondanod - pedig semmiben sincs hús. Nos, ez a Vegan Love, ahová mi is menni készültünk, de szokás szerint nem volt hely. Viszont, mint kiderült, most már a Magic Burger-ban is kaphatóak, ahová végül átugrottunk, és itt szerencsére nem maradtunk hoppon.A burgerek, annak ellenére, hogy nem tartalmaztak húst, hozták azt a pörcös-füstös ízt, amit egy hamburgerben megszokott az ember - az egyik kecskesajtos volt, a másik BBQ-tofus.

Ja, és a növényi sajtszószuk is lenyűgöző - úgy folyik, mint az igazi, és olyan az íze és az állaga is. Medzsik(Burger) ez, én mondom! Mondjuk olyan volt a valódi hambik közt enni ezeket a vega megoldásokat, mint büntiben ülni az igazgatóiban a suliban.Lényeg a lényeg, ha a Vegan Love-ban valami csoda folytán van hely, és le tudtok ülni, tuti nyert ügyetek van - tavaly itt ettem életem legjobb gyroszát, szejtánból. De ha nincs hely, irány a Magic Burger!

Egy hét múlva ugyanitt, újabb kör beszámolóval, és sorry a mostani késésért!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Emberméretű túrazsákból pattintottam olyan vajas csirkét a Tátrában, hogy csak na

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...