Március 20-án mindent ellepnek majd a macaronok - és mi ezt egyáltalán nem bánjuk

Március 20-án, a nemzetközi macaron napon idehaza is elmerülhetsz a különböző cukrászdák macaronjainak ízeiben, színeiben. 

Az elmúlt években tagadhatatlanul kialakult az, kinek melyik a kedvenc macaronbeszerző-helye. Ha időnként megkívánjuk, meglátjuk egy magazinban vagy csak az eszünkbe jut, esetleg gasztroajándékot szeretnénk adni valakinek, akkor már tudjuk, hová kell menni.

Gyakori kérdés: te tudod, hol lehet kapni jó macaront? Nagyon nem mindegy, hogy egy kiszáradt, túl édes szörnyűségre áldozod a pénzed, és adod fel átmenetileg cukormentesen, fegyelmezetten vitt életed, vagy a macaronozás tényleg egy olyan élmény lesz, amiről azt gondolod, jó, ez a falat megérte.

Mindenkinek vannak tippjei, de honnan tudod, hogy máshol milyen a macaron, ha ki sem mozdulsz a törzshelyedről? Tudjuk, a bizonytalanság veszélyes faktor, különösen ha macaronról van szó.

Egy macaron nap arra is jó, hogy alávessük magunkat kénytelen-kelletlen egy nagy macarontesztnek: végigkóstoljuk, hogy ezt vagy azt a macaront hogyan készítik itt-ott, és esetleg általunk még ismeretlen cukrászdák, műhelyek termékeit is kipróbáljuk.

A Macaron Napon azt is megtapasztalhatod, hogy mennyire jó élmény lehet így összeverődni egy nagy rendezvényen, és halmozni az élvezeteket, nézegetni a látványos pultokat, és tömni magunkba a színes finomságokat korlátok nélkül.

A Macaron Napon mindig találkozhatunk valamilyen újdonsággal. Például egy olyan megszállott műhellyel, akik eddig rejtőzködtek, és akiknél felejthetetlen élményben lesz részünk. Érdemes ellátogatni tehát idén is a Macaron Napra március 20-án, kedden. Ez ugye egy nemzetközi "ünnepnap", ezért a szervezők nem tudják hétvégére tenni a rendezvényt. Így kénytelenek leszünk egy kedd délutánon önfeledten ünnepelni New York-i, párizsi, és más nagyvárosbeli sorstársainkkal együtt.

A Macaron Nap minden évben a bevételből és a megmaradt macaronokból egy vagy több jótékonysági szervezetet is támogat, szóval miközben jól érezzük magunkat, másokon is segítünk.

Vészesen fogynak az elővételes jegyek, érdemes mielőbb lecsapni egyre!...Ide kattintva te is vehetsz jegyet

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt - itt az új kollekció!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...