Pannonhalma gyerekkorom óta nagy kedvenc helyem, de természetesen anno máson volt a hangsúly, mint ma. Először, mikor ott jártam, pont Harry Potter-es varázslólázban égett a velem egykorú gyereksereg, így én is. Ezért is lehetett, hogy sokáig nekem Pannonhalma nagyjából egyet jelentett a magyar Roxforttal...oké, kicsit még ma is.
Ma természetesen már jobban érdekelnek a környék borai, a híres gyógylikőr, az arborétum, és nyaranta a levendula virágzása - utóbbi tényleg lenyűgöző.Ráadásul én a kisebbik halmazhoz tartozom, akik rajonganak a levendula ízéért is - és kifejezetten butaságnak tartom közös nevezőre hozni a molyirtóval.
Tulajdonképpen egy zseniális fűszernek gondolom, éppen ezért már régóta ki szerettem volna próbálni valami különleges módon is. Így született meg az ötlet, hogy húsgolyókba rakjam...jó furán hangzik, tudom, de bevált, és egyszerűen zseniális!
Most, hogy végre rendesen ősz van és itt a gombaszezon is, mi sem passzolt jobban az egészhez, mint egy jó kis erdeigombás szósz. Talán egy kicsit túlzásnak tűnik így olvasásra ez a kombó, ráadásul mindez a természetben megfőzve, pedig egyáltalán nem az.Miért ne lehetne picit ínyenckedni kinn a zöldben, amikor csak pár különlegesebb fűszerre és alkatrészre van szükségünk hozzá?
Mondjuk azért egy picit bűntudatom van, hogy az időpont, amikor ezt a remek kaját bütyköltem, a gimisek tesiórájára esett, így nem elég, hogy szegények eleve szenvedtek a futás miatt, még az orrukat csavargató menyei illatok is kínozták őket...Mea Culpa!RECEPTÉRT KLIKK IDE
Kattints ide és ismerj meg még több hazai úti célt!
A Szabadtűz korábbi epizódja:
Ugráltak a patakból a halak, én meg lencsés-kolbászos komfort-foodot főztem