A 7 legmenőbb magyar food truck

Kezd hazánkban is gyökeret verni a food truck műfaja, amely a lerobbant büfékocsikat hivatott felváltani. Hogy mit jelent ez? Milyen ételeket árulnak? És kik a legjobbak?

A múlt héten volt szerencsém premier előtt megnézni A séf című filmet, amelyben - talán nem árulok el túl nagy titkot - egy büfékocsi kulcsfontosságú szerephez jut. A főszereplőnk, Carl Casper egy szerencsétlen közösségimédia-párbajban alulmarad egy ételkritikussal szemben, ennél fogva elveszti éttermi állását, végül pedig egy guruló szendvicsezőben találja meg a boldogságot.

Érdekes műfaj ez. Mármint nem a limonádé filmre, hanem a food truckra gondolok. Itthon mi ment eddig? A lángos meg a kürtős kalács. Oké, ezeknek is megvan a maguk helye, és nem is nagyon csinálnak jobb lángost, mint amit a veresegyházi piacon, amit szintén egy büfékocsiból árulnak, de azért van még hova fejlődni.

Nem elég jó kaját árulni, kell hozzá egy ütős design is, hogy kerek legyen a történet. És ugyancsak kevés egy mezei, tizenöt éves lakókocsit konyhává alakítani, kell egy jó név és egy pofás külső is mellé.

Kezdjük érezni ezt a műfajt, és már itthon is felbukkantak az első fecskék, akik nemcsak az ételek minőségében, de száguldó konyhájuk külsejét tekintve is ott vannak. Most összeszedtem hét példát, akiktől bátran tanulhatunk!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...