Kreatívabb, színesebb lesz a Desszert.Neked kínálata - Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk

Korponai Péter távozik a Desszert.Neked csapatából. Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk a cukrászda jövőjéről.

Fontos változással indítja az évet az újhullámos belvárosi cukrászda, a Desszert.Neked. Korponai Péter, aki a cég életében tulajdonosként és kreatív cukrászként is részt vett, távozik a csapatból és saját úton indul tovább. Pálfi Zsuzsanna tulajdonossal és Borszéki-Ékes Beatrix alapító-tulajdonossal beszélgetve kiderült, az elválás békés volt. "Péter talán kevésbé találta meg már nálunk a feladatait, új kihívásokra vágyott. A termelés, a napi munka gördülékenyen megy nálunk egy ilyen kaliberű szakember folyamatos jelenléte nélkül is." - mondta Zsuzsanna.

Péter távozása nem csupán a cukrásznak, de a Desszert.Neked csapatának is megadta az újrakezdés lehetőségét. "Hiába volt ez az üzlet hármunk közös gyermeke, a váltás jókor jött mindenkinek. Így meg tudunk valósítani egy olyan projektet, amiről már régóta gondolkoztunk" - mondta Zsuzsanna. Beatrix megosztotta velem az Desszert.Neked új koncepcióját: "Egy olyan cukrászdát képzeltünk el, ahol meg tudják mutatni magukat olyan fiatal tehetséges cukrászok, akik még nem tudtak megjelenni cukrászdai közegben. Ők leginkább éttermi cukrászok. Nagyon sok kreatív ember dolgozik a szakmában, de nem feltétlenül ismerjük őket. Aki nem megy el abba az étterembe vagy szállodába, ahol dolgoznak, nem is találkozik a munkájukkal. Ráadásul mostanság a séfek személyét ismertetik meg a közönséggel az éttermek, a cukrászok a háttérben dolgoznak".

Zsuzsanna hozzátette, nem csupán a vendégcukrászoknak teremt lehetőségeket az új rendszer, de a Desszert.Neked szakmai közössége számára is inspiráló, motiváló lesz a rendszeres megújulás. Az egymást váltó kreatív cukrászok új impulzusokkal fogják gazdagítani a sütiműhely mindennapi munkáját.

Beatrix elmesélte, hogy a legtöbb, éttermi közegből érkező résztvevő számára izgalmas kihívás lesz a cukrászdai munka. Amíg a tányérdesszert műfaja a textúrákról, különböző állagokról szól, addig a Desszert.Neked pultjába kerülő süteményeknek kompakt, sűrített módon kell összetett, izgalmas és esztétikailag is maradandó élményt nyújtó hatásokat produkálniuk. A cukrászdai termékek esetében ráadásul az eltarthatóság is fontos szempont.

Beatrix és Zsuzsanna elképzelése szerint negyedévente váltják majd egymást a kreatív cukrászok a Desszert.Nekedben. Minden résztvevő 3-4 desszertből álló kollekciót dolgoz majd ki a cukrászda számára, megbízásos alapon. Nem csupán kifejlesztik az újdonságokat, de be is tanítják a belvárosi cukrászda szakembereit a sütemények elkészítésére. A Desszert.Neked erős brand, ami megfelelő hátteret biztosít a fiatal tehetségeknek, hogy megmutassák magukat a közönségnek. A projekt résztvevőinek kiléte egyelőre nem publikus, a tárgyalások folyamatosak. Beatrix annyit elárult, "kicsit erősödni fognak a női energiák".

Az első kollekció február-március környékére várható. "Már a megbeszélések során is hihetetlenül izgalmas ötletekkel találkoztunk, így nagyon izgatottan várjuk a kezdést" - tette hozzá Zsuzsanna.

Az új struktúrát már kiterjesztették a cukrászda kurzusaira is, ugyanis sok vendégoktatóval működik együtt a Desszert.Neked. 2018-ban gyakrabban és változatosabb tematikában sajátíthatnak el cukrászati mesterfogásokat az érdeklődők. Többek között a tükörmázas tortadíszítés technikáját, töltött pralinék, cukorvirágok és tarte-ok elkészítésének trükkjeit is meg lehet majd tanulni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek az apró szobrocskák nem üvegből készültek!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...