Kóstoltál már luxusknédlit? Most megteheted!

A SIRHA Budapest 2018, és a HoReCa szakkiállításokon február 7-e és 9-e között megkóstolhatod Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország újragondolt kedvenceit.  

Különleges fűszerezésű gulyás, újragondolt somlói galuska, knédli, kacsahús csicsóka chipsszel - egyebek mellett ezeket az ételeket lehet majd megkóstolni a SIRHA Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon február 7. és 9. között. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a SVÉT-tel (Stílusos Vidéki Éttermiség) együttműködve a V4-országok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország gasztrokultúráját mutatja be.

A fogásokat február 12. és 18. között, a V4 Menük Hetében az MTÜ felhívására csatlakozó éttermekben bárki megízlelheti, de a helyszínen is megkóstolhatják egy játék keretében ezt a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket felvonultató menüt.

A kép illusztráció

A menü:

  • Magyarország speciális fűszerkeverékkel megbolondított gulyást, desszertnek pedig egy „újragondolt” somlói galuskát állított össze.

  • Csehország főétele az omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel

  • Lengyelország főétele a kacsahús csicsóka chipsszel, zellergyökér-pürével, füstölt túrógombócokkal, fondant burgonyával és lóbabbal

  • Szlovákia főétele a szarvasborjúterrine lesz juhtúró ropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópesztóval, salátával.

A bemutató apropója Magyarország 2017-2018. évi elnöksége és a Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának évfordulója.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Szereted a Jurassic Parkot? Most itt a magyar változat, mangalicával!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...