Különleges fűszerezésű gulyás, újragondolt somlói galuska, knédli, kacsahús csicsóka chipsszel - egyebek mellett ezeket az ételeket lehet majd megkóstolni a SIRHA Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon február 7. és 9. között. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a SVÉT-tel (Stílusos Vidéki Éttermiség) együttműködve a V4-országok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország gasztrokultúráját mutatja be.
A fogásokat február 12. és 18. között, a V4 Menük Hetében az MTÜ felhívására csatlakozó éttermekben bárki megízlelheti, de a helyszínen is megkóstolhatják egy játék keretében ezt a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket felvonultató menüt.
A menü:
Magyarország speciális fűszerkeverékkel megbolondított gulyást, desszertnek pedig egy „újragondolt” somlói galuskát állított össze.
Csehország főétele az omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel
Lengyelország főétele a kacsahús csicsóka chipsszel, zellergyökér-pürével, füstölt túrógombócokkal, fondant burgonyával és lóbabbal
Szlovákia főétele a szarvasborjúterrine lesz juhtúró ropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópesztóval, salátával.
A bemutató apropója Magyarország 2017-2018. évi elnöksége és a Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának évfordulója.
Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Szereted a Jurassic Parkot? Most itt a magyar változat, mangalicával!