Könnyű nyári fogások Budapesten, ha nem kívánsz semmi durvát a nagy melegben

A nyári kánikulában gyakran nincs étvágya az embernek, vagy ha mégis, csak apróságokra vágyik. Összegyűjtöttünk 5 helyet Budapesten, ahol a könnyű étkezés is nagy boldogság.

Fruccola

Itt aztán tényleg mindig találunk a hangulatunkhoz és az éhségünkhöz illő egészséges finomságot. Nagy ritkán, ha a napi menü éppen nem lopja be magát a szívünkbe, akkor a salátapultra mindig számíthatunk. A döntés szabadsága persze felelősség is, hiszen többször futottunk már bele abba a hibába, hogy kevéssé összeillő alapanyagokat választottunk a salátába. De legalább egyedi volt.

Legelő

Saláták gazdagon és kétféle heti leves. A Legelőbe hithű húsevők és megrögzött vegetáriánusok éppen úgy találnak kedvükre valót. De mondok egy sokkal jobbat. Nem is kell elmenni a Dob utcáig, mert van házhoz szállítás. És ez néha igenis sokat számít, főleg ha az ember lusta, melege van, nyűgös, netán másnapos – bár annak kezelésére a pizza a legjobb -, vagy csak simán túl kellemes a légkondis irodában várakozni az ellátmányra.

Keksz

Egész nap tartó reggeli, friss, jó kombinációjú saláták. És a bundáskenyér. Mi ezek miatt szeretjük leginkább a Kekszet, meg persze a lokáció sem utolsó, hiszen a Madách tér útba esik jövet-menet, legyen szó munkáról, haverokkal bandázásról vagy csak simán az éhség vezértelte bolyongásról a városban. Kánikulában a cézársalára vagy akár egy Cékla carpaccio tahinivel és friss rukkolával is jó választás lehet ebédre vagy vacsorára.

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro

A legújabb specialty kávélelőhely a városban. Még próbaüzemben vannnak, de az már most egészen biztos, hogy a kávékínálat izgalmai mellett a vegán bisztró koncepció is szemrevaló. Az aktuális ebédmenü mellett az a la carte étlapról is lehet választani. Egészen biztos, hogy mi végig fogjuk enni az étlapot.

Khan

Szeretjük a Khant, és ennek a legfőbb oka az egyedisége. És a kedves kiszolgálás. És a mentás saláta. Utóbbi télen-nyáron megtalálható az étlapon, és megmondjuk őszintén, nem tudunk úgy rendelni a Khanban, hogy a végére ne biggyensztenénk oda ezt is, teljesen függetlenül attól, hogy milyen előzetes terveink voltak. Marhás és rákos verzióban is elérhető. Mi marhapártiak vagyunk. Ha még ennél is kevesebbre vágyunk, akkor rámegyünk a nyári tekercsekre. Tényleg nyárízűek.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Hol együnk Budán? Budai étteremkalauz azoknak, akik már unják a pesti helyeket - 1. rész

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...