Kifinomult gasztronómia a piacon: elstartolt a Société.démo Gastro

Megnyitott a Hold utcai piac legújabb étterme, a Société.démo Gastro, amely előfutára a jövőre elkészülő, Société Házba megálmodott gasztronómiai egységnek.

Hitvallásuk szerint a közép-európai konyhák klasszikus ízeit és technikáit veszik alapul, mindezt mai, modern környezetbe és formába helyezve.

A pop up étterem kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a majdani étterem fogásait előkészítsék és teszteljék, nemcsak a konyhában, de a közönség körében is. Egy valódi műhely ez, ahol folyamatosan alakulnak, változnak a fogások, így érdemes rendszeresen visszatérni, és akár a már korábban tesztelt ételeket is újrakóstolni.

Bár a Hold utcai piac mára inkább csak nevében működik bevásárlótérként, mégis meghökkentő érzés, hogy a csarnok pillérei alatt letisztult, kifinomult fogásokat falatozik az ember hurka és lángos helyett. Habár hurka a Société.démo Gastro menüjén is szerepel, igaz, rétesbe töltve, és teljesen már textúrákkal, mint azt egy házi disznótorostól elvárná az ember, mégis egyfajta reflexió ez a környezetre. Ilyen a kacsakolbász is, amit krémes lencsével tálalnak, de az aktuális étlapon helyet kapott a rántott borjúláb és a nyúlmájfasírt is.

A szakmai vezetést a Mákból, valamint a Márgából jól ismert Deli Jánosra bízták, és az impozáns borszekció mellett a minőségi, kézműves sörkínálat sem elhanyagolható.

A tervek szerint a végleges Société Gastroban az állandó séfek mellett vendégszerzők is rendszeresen felbukkannak majd a konyhában, és nem véletlen az sem, hogy nem étteremként hivatkoznak magukra. A Société Ház ugyanis Közép-Európa egyik meghatározó kortárs művészeti központja kíván lenni. És a művészethez sorolhatjuk jelen esetben a gasztronómiát is a design és a divat mellett. Klubesemények, kreatív rendezvények, kiállítások és workshopok keretében kívánják biztosítani az egész éves programokat, valamint inspirációt a közönség számára.

Société.démo Gastro

Société a Facebookon

Kontakt:1054 Budapest, Hold u. 13.contact@societebudapest.com+36 30 491 7404

Nyitvatartás:H: 11.00-17.00K-P: 11.00-18.00SZo: 09.00-16.00

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...