Kicsit sem bánjuk, hogy ez az ukrán építész lány szakmát váltott és újhullámos cukrász lett

Dinara Kasko menő építészkarrierjét cserélte fel a cukrászatra. És így lett csak igazán menő!  

Miután három évig dolgozott építészeti látványtervezőként egy holland cégnél, az ukrán Dinara Kasko úgy döntött, valódi szenvedélyének, a cukrászatnak szenteli minden idejét. 17 éves kora óta 16 országban járt, és utazásai során lett a sütemények megszállottja, majd saját konyhájában és híres szakemberek tanfolyamain sajátította el a szakmai fogásokat.
A sütiket építészeti modellekként kezelve 3D technológiával alkotja meg azokat a szilikonformákat, amelyekben kreációi sülnek vagy éppen hűlnek. Ezek úgy készülnek, hogy egy 3DMAX programmal megtervezett alakzatról 3D printerrel nyomtat egy formát, majd ebbe önti a folyékony szilikont, ami megszilárdulva lesz használatra kész - írja az archdaily.
Dinara süteményei mellett nehéz elmenni. Homogén, fényes vagy éppen matt felületükkel és szokatlan formájukkal nagyon látványosak. A cukrász a So Good Magazine-nak elmondta, alapvető geometriai szerkesztési elveket követve alakítja ki a sütiket, de sokszor a természettől kölcsönzött struktúrákat követ.

Van, hogy csigaházak, levelek, de buborékok is inspirációul szolgálnak a süteményekhez.

A sütiknek nem csupán a formája, hanem az íze is izgalmas. Ez a hófehér bárányfelhőre - vagy buborékokra - emlékeztető torta egzotikus gyümölcsös tölteléket rejt. A lágy piskóta kandírozott guava és mangó csíkokkal van feldobva, de van a süteményben egy roppanós réteg is, kívül pedig fehércsokis, habcsókos mousse borítja.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Koreai-olasz szerelemgyerek - gnocchi szójaszósszal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...