Kicsit sem bánjuk, hogy ez az ukrán építész lány szakmát váltott és újhullámos cukrász lett

Dinara Kasko menő építészkarrierjét cserélte fel a cukrászatra. És így lett csak igazán menő!  

Miután három évig dolgozott építészeti látványtervezőként egy holland cégnél, az ukrán Dinara Kasko úgy döntött, valódi szenvedélyének, a cukrászatnak szenteli minden idejét. 17 éves kora óta 16 országban járt, és utazásai során lett a sütemények megszállottja, majd saját konyhájában és híres szakemberek tanfolyamain sajátította el a szakmai fogásokat.
A sütiket építészeti modellekként kezelve 3D technológiával alkotja meg azokat a szilikonformákat, amelyekben kreációi sülnek vagy éppen hűlnek. Ezek úgy készülnek, hogy egy 3DMAX programmal megtervezett alakzatról 3D printerrel nyomtat egy formát, majd ebbe önti a folyékony szilikont, ami megszilárdulva lesz használatra kész - írja az archdaily.
Dinara süteményei mellett nehéz elmenni. Homogén, fényes vagy éppen matt felületükkel és szokatlan formájukkal nagyon látványosak. A cukrász a So Good Magazine-nak elmondta, alapvető geometriai szerkesztési elveket követve alakítja ki a sütiket, de sokszor a természettől kölcsönzött struktúrákat követ.

Van, hogy csigaházak, levelek, de buborékok is inspirációul szolgálnak a süteményekhez.

A sütiknek nem csupán a formája, hanem az íze is izgalmas. Ez a hófehér bárányfelhőre - vagy buborékokra - emlékeztető torta egzotikus gyümölcsös tölteléket rejt. A lágy piskóta kandírozott guava és mangó csíkokkal van feldobva, de van a süteményben egy roppanós réteg is, kívül pedig fehércsokis, habcsókos mousse borítja.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Koreai-olasz szerelemgyerek - gnocchi szójaszósszal

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...